vriescel door storing uitgevallen,vlees er uitgehaald en in ander diepvriezen gedaan,vlees was ontdooid kunnenn wij dit nog gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan wel, alleen is het een stuk minder lekker. Ook ene beetje afhankelijk van hoe warm het geworden is. De houdbaarheid zal iets achteruit gegaan zijn (diepgekoeld is het weken tot maanden houdbaar, gewoon gekoeld slechts enkele dagen). Het grootste probleem is de beschadiging van de weefsels; Door ijskristallen beschadigen de cellen. Elke keer dat vlees opnieuw bevroren wordt beschadigt er meer, en lopen de vlessappen er uit;

Opnieuw invriezen is niet aan te raden; teveel schade aan het weefsel, extra veel drip en vocht, en verandering in structuur van het vlees. Als het vlees nog wel beneden 7°C is gebleven, dan mag je het ontdooid nog 48 uur gebruiken (natuurlijk wel gekoeld houden). Pluimvee moet beneden 4°C zijn gebleven. Hetzelfde geldt trouwens voor de overige ontdooide producten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100