ik heb een brood in de frigo van 4 dagen oud, kan ik daar vandaag nog van eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, hoor, als het niet beschimmeld is is brood in orde! Het kan wel hard en taai zijn, maar dat gebeurt minder snel als het luchtdicht wordt bewaard. Je kan het even roosteren of er broodpudding van maken.

Als je met frigo de diepvries bedoelt, dan is het nog perfect eetbaar. Als het in de koelkast ligt is het ook nog te eten: roosteren of bakken in de pan met een eitje er over. Toegevoegd na 10 minuten: Ik weet niet of het in Nederland bekend is, maar dat bakken in de pan met een eitje heet in België 'Gewonnen of Verloren brood'. Je klutst enkele eitjes in een kom met een scheut melk en peper en zout. Het oud brood goed in het mengsel onderdompelen en bakken in een pan met boter tot het mooi goudgeel is. Een beetje kaneel erover en opdienen met bruine suiker.

Ligt eraan hoe je het hebt bewaard. Zolang er geen schimmel op staat lijkt het me geen probleem. Mocht je het 4 dagen in de vriezer hebben laten liggen is er helemaal geen probleem. Wel een grote kans dat (als het niet luchtdicht is afgesloten) je brood nogal taai is. Voor meer informatie over het bewaren van voedsel, Link:

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...

Als het in de koelkast ligt zou je het nog wel kunnen eten. Ik ruik aan het brood als ik er niet zeker van ben: ruikt het "muffig"dan eet ik het niet meer. En als er "vlekken" inzitten (begin van schimmel), dan sowieso al niet eten. Je proeft het meteen als het brood beschimmeld is trouwens, probeer het maar niet, smaakt niet lekker, weet ik uit eigen ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100