Sinds wanneer bestaan roze koeken?

Ik vraag me af in welk jaar de roze koek ontstaan is, maar ik kan het nergens vinden. Daarom hoop ik dat jullie me kunnen helpen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben eens even op onderzoek gegaan op google. De heerlijke roze koeken heten officieel Glacé koeken en worden op dit moment gemaakt door de Lotus bakkerij. (Dit weet ik omdat ik ze wekelijks een middagje verkoop als bijbaantje.) Op de website van Lotus bakeries is niet zoveel te vinden, maar de wikipedia pagina over hen verteld wel meer. In 1988, zo staat er, heeft Lotus bakeries namelijk De Bruin’s Banketfabriek te Amsterdam overgenomen. Achter hun naam staat 'Een producent van Glacés'. Waarschijnlijk zijn de roze koeken dus bij hen ontstaan. Helaas heb ik nog niet veel kunnen vinden over hun geschiedenis, maar nu zit je vast op het goede spoor. als ik iets vind post ik het wel na!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lotus_Bakeries

In een krantenbericht van het AD uit 2003 staat dat de roze koeken al 15 jaar in handen is van Belgen. De eigenaren heten Lotus Bakeries die in 1988 Bruin's glace fabriek hebben overgenomen. Als je meer informatie wil kan je ook mailen naar: info@lotusbakeries.nl

In Amsterdam worden de roze koeken "mussolientjes" genoemd. Volgens overlevering danken ze deze naam aan de Italiaanse dictator Mussolini, omdat deze koeken vóór de Tweede Wereldoorlog al in Italiaanse ijssalons in Amsterdam werden verkocht. In de jaren twintig van de vorige eeuw kwamen verschillende Italiaanse ijsbereiders naar Nederland. De recepten die zij meebrachten uit Italië bleken ook succesvol in Nederland. Helaas zijn er niet meer gegevens te vinden (misschien wel door iemand die Italiaans kent?). Maar waarschijnlijk zijn de koeken dus begin 1900 in Italië bedacht.

Bronnen:
http://mensenstreken.nl/index.php?option=c...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Roze_koek

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100