Zijn alle vissen eetbaar voor mensen?

Of zijn er bijvoorbeeld giftige vissen die je niet kunt eten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn zeker giftige vissen. Bijvoorbeeld de blowfish, een kogelvis die zich bij gevaar opblaast. De vis wordt wel in Japan gegeten, zonder giftige organen via een speciale bereidingswijze. Gaat dat mis dan overleef je dat niet. Toegevoegd na 5 minuten: Andere giftige vissen; Schorpioenvis Kikvorsvis Pieterman ( stekel) Kogelvissen zoals egelvis, Arothron en Takifugu die ik hierboven vermeldt Pijlstaartrog, daar is die Steve Irwin aan overleden Paling (bloed) is giftig voor andere vissen, kongoaal ook voor ons Toegevoegd na 13 uur: NB. Voor de meeste giftige vissen geldt natuurlijk dat ze wel gegeten kunnen worden na bereiding en niet eten van giftige organen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_gif...
http://www.dutchjumbo.nl/vis3.htm

niet alle vissen zijn eetbaar , zoals kogelvissen , pijlstaartroggen die zijn giftig

Kogelvis! Als je em verkeerd bakt ben je meteen dood. Want in Japan word het heel veel gegeten maar als je kogelvis verkeerd bakt ben je meteen dood. Ze hebben heel veel gif in hun lichaam.

Ja er zijn zeker giftige vissen die je niet kunt eten. Sommige zijn gewoon niet lekker voor een mens om te eten, maar enkele ook zeer gevaarlijk. Dit zijn er niet al te veel.

Noorse lipvissen kan je niet eten, die zijn niet te verteren. De koraalduivel is giftig. Kogelvissen zijn giftig, en daarvan is de tijgerkogelvis de meest giftige. Ook de pieterman is behoorlijk giftig.

Bronnen:
http://deepfreezer2.blogspot.com/
http://reizen-en-recreatie.infonu.nl/europ...

nee niet alle vissen zijn eetbaar. meestal hebben de eetbare vissen schubben en de gitige vissen stekels of doornen. of sommige niet-eetbare vissen bedekken zich zodat hij minder opvalt. je hebt trouwens ook eetbare vissen die heten kogelvis of fungu. die kan je eten in japan maar als die niet goed bereid worden kan je er dood aan gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100