Welke aardappelsoorten zijn er wel niet en maak je die allemaal anders klaar?

Wat is een goede aardappel om te poffen bijv?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn heel veel aardappelsoorten. De aardappelen zijn ingedeeld naar kookeigenschappen: ■Zeer bloemig (vb: Eigenheimer en Irene) ■Bloemig (vb: Bildtstar, Bintje en Sante) ■Vastkokend (vb: Accent, Nicola, Opperdoezer Ronde en Timate) Ook zijn er aanbevelingen over wat je het beste me deze aardappel kunt doen. Op de verpakking van de aardappels staat vaak aangegeven voor welke manier van verwerken de aardappel geschikt is. Ook op onderstaande link kun je hier informatie over vinden. Sommige aardappelen zijn minder geschikt om bijv. te pureren of te bakken, dus voor een goede puree of mooi krokant gebakken aardappelen maakt het wel degelijk uit wat voor soort aardappel je gebruikt. Voor het poffen kun je het beste een bloemige aardappel nemen. De vastkokende aardappels blijven wat te hard.

Bronnen:
http://eten-en-drinken.infonu.nl/diversen/...

Je maakt ze eigenlijk allemaal gelijk klaar, maar er zijn wel verschillen in de beste toepassing & hoe ze gekweekt worden. En sommige moet je net iets langer koken. Mara over het algemeen: 15-20 minuttjes koken en het komt goed. De rassen.. : accent adora agata agria ajiba aladin allure almera alpha amora amorosa amyla annabelle arcade arielle arinda armada arnova arrow asterix aurora avarna aveka baraka barna bartina bellini berber bildtstar binella bintje caesar carlita carrera cleopatra collina courage desiree ditta donald dore draga eigenheimer el paso estima fabula felsina festien folva fontane frieslander frisia gourmandine hansa hermes heros impala innovator inova irene jaerla kennebec kondor kuras kuroda lady christl lady claire lady olympia lady rosetta latona liseta madeleine maranca marfona margarita maritiema markies marlen matador melody minerva miranda monalisa mondial mozart murato nicola ostara picasso premiere primura provento ramos red baron red scarlett remarka riviera rodeo roko romano russet burbank saline santana sante saturna seresta sinora spunta starga timate triplo ultra victoria virgo vivaldi voyager

Bronnen:
http://aardappel.startpagina.nl/
http://www.aardappelpagina.nl/nl/over_aard...

jelle heeft al een enorme lijst opgenoemd. Toch zijn er nog wel meer echt onbekende rassen. Mijn vader teelt van alles waar niemand ooit van gehoord heeft en die niet eens in de lange lijst voorkomen. Neem voor het poffen aardappels van gelijke grootte, met een gewicht van circa 275 gram. Een aantal goede aardappelsoorten om te poffen zijn o.a. Adora, Platina, Remarka, Vivaldi, Victoria en Carlita. Kies in ieder geval droge, kruimige aardappelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100