Hoe maak ik vegatarische loempia's?

Is er dan ook eventueel een andere manier die 'klaar te maken'? Dus niet in de frituur, maar iets waardoor er minder calorieën in zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Thaise verse loempia’s worden po pia genoemd. Wie de loempia’s warm wil eten kan ze gewoon opwarmen in de magnetron, maar ook koud zijn ze erg lekker en voedzaam. 1 pak rijstvellen 1/2 kop gemengde paddestoelen 1/2 kop tofu, 5 minuten gekookt en daarna in stukjes gesneden 1 kop taugé, schoongewassen en drooggedept 1/2 kop munt bladeren 1/2 kop lente uitjes, in kleine stukjes gesneden 1/2 kop komkommer, heel dun geschild in repen 1/2 kop korianderblaadjes Giet heet water in een platte schaal en leg de rijstvellen erin. Houd ze ongeveer 30 tot 40 seconden onder water en neem ze er dan uit. Leg wat van de paddestoelen en de groente in het midden van het vel. Vouw het vel er dan eerst van de ene, dan van de andere kant omheen. Doe dit voorzichtig, want rijstvellen zijn breekbaar. Vouw dan de uiteinden samen. Zet even weg. Serveer de loempiaatjes koud of opgewarmd in de magnetron, met wat chili-of tamarinde saus, en een Jalanpeno peper.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100