Waar vind je professionele (keuken) messen slijpers?

Mocht ik ooit mijn keuken messen willen slijpen door iemand met de juiste apparatuur, waar vind ik zo'n persoon. Het eerste dacht ik aan een schoenmaker, enige algemeen voorkomend beroep wat ik me kan voorstellen die het eventueel zouden aanbieden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Eet je wel eens wat vaker in een bepaald restaurant, dan zou ik daar vragen of ze het kunnen doen voor je. Misschien zou ik het ook wel vragen als ik er minder vaak at. Of vraag in een winkel waar ze die messen verkopen, goede kookwinkel dus

Op internet kan je het vinden; Dit lijkt een respectabele tent: http://www.kitchentools.nl/?p=messenslijpservice Daarbij zijn specialistische winkels voor kookspullen vaak een goed punt; Zij zijn vaak dealers van bestek, en zeker als je merk messen hebt, kan je die via de winkel waar je ze gekocht hebt, vaak bij de leverancier laten slijpen.

http://www.hollandseslijpservice.nl/extrahoofdstukken.php?id=1ce30c2bfc0097e24cd Hier zou je dat bijv. kunnen laten doen. Het beste is dan namelijk om het door ervaren messenslijpers te laten doen. Het is een vak apart en heel vaak gebeurt het door zg. professionele messenslijpers verkeerd en kost het je jouw messen. Helaas gebruiken veel beroepsmessenslijpers een ronddraaiende ongekoelde slijpsteen en bij deze slijpsteen wordt het mes warm, waardoor het metaal verzwakt. Bovendien wordt er tevell materiaal verwijderd. Een messenslijper die teveel vonken veroorzaakt is niet goed bezig. vonken zijn gloeiende metaaldeeltjes en dit is een duidelijk bewijs dat er teveel materiaal wordt verwijderd op een te hoge temperatuur. Kijk maar eens voor een overzicht van 'messenslijpers'op deze site. http://www.marmelot.com/marmelot/messenslijpers.php?language=nl

Wapenwinkel bij ons in de beurt ligt een wapenwinkel die ook Messen verkoopt daar heb ik laats mijn messen laten slijpen misschien een optie?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100