Hoe maak ik te pittig eten (door een pepertje ) weer wat milder b.v nasi en of thaise stoofpotje,s

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Witte kool is een remmer van te scherpe kruiden... Witte kool koelt een teveel weer af... (Is een tip van een doorgewinterde kok)

Een beetje bastaardsuiker of zoete ketjap kan helpen. Maar niet te scheutig anders verknal je de smaak.

Ketjap Manis werkt prima!

Door het gebruik van koriander (Coriandrum sativum) ketoembar. De bladeren verzachten de scherpte van peper.

Bronnen:
http://www.rudolfdewit.com/indokruiden.html

Bruine suiker of een beetje gembersiroop werkt goed. Als het bij het eten past (bv bij thais of indiaas) is kokosmelk een goede blusser.

De pittige smaak kun je neutraliseren met (basterd)suiker... Wees hier alleen wel voorzichtig mee, want een klein beetje te veel is al genoeg om je gerecht te verknallen... Je kunt natuurlijk ook zorgen dat de zaadjes uit de peper zijn. Dan is het weliswaar pittig, maar nooit te pittig...

Voor de nasi zou ik een portie extra maken, zonder pepertjes en dan mengen met de "hete"nasi. Want met zoet toevoegen ( wat overigens wel helpt) , gaat de smaak wel erg veranderen. Restant invriezen. Bij het stoofpotje kun je yoghurt voegen, dit haalt de pittige smaak enigszins weg, en het origineel blijft redelijk in stand. Succes.

Kokosmelk is echt een wondermiddeltje tegen heet eten. Ananas werkt ook prima in gerechten. Ook als je per ongeluk een pepertje in je mond hebt blus je dat snelst met ananas.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100