Welk eten is voedbaar en makkelijk mee te nemen?

Ik ga een paar dagen backpacken. Ik wil eten dat voedbaar is (zoals pasta en groenten), waar je goed op kunt leven (zoals groenten), wat makkelijk mee te nemen is (dus niet een pompoen) en wat makkelijk te maken is (ik beschik niet over vuur, dus heb het over worteltjes bijv., maar verder kom ik niet). Heeft iemand een goed idee?

Toegevoegd na 5 minuten:
'Voedbaar' moet 'voedzaam' zijn ;)

Toegevoegd na 6 minuten:
Bedankt tot nu toe! Weet iemand ook nog iets qua groenten of zo? Het moet gezond genoeg zijn om minstens een week op te kunnen leven.

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik heb onderweg geen kokend water en vuur. Ik heb het nog nooit gedaan en ga met een vriend de bergen in. Misschien kunnen we een vuurtje maken, maar dat weet ik niet. Dan moet ook het weer meezitten, want nat hout hebben we niets aan. Het liefst dus iets waar vrijwel niets meer aan gedaan moet worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan verse groente meenemen voor salades. Nu het niet meer zo warm is, blijft groente aardig lang houdbaar in je tas. Als de salade al bereid is, kan je er flink veel zuur doorheen doen (azijn, citroensap), dan blijft het bijzonder lang houdbaar. Je kan fruit meenemen. Je kan blikjes meenemen met groenten en peulvruchten die al door de fabriek bereid zijn, en je dus rechtstreeks uit het blikje kan eten. Er zijn bij toko's ook blikjes met peulvruchten te krijgen waar al kruiden of een sausje bij zit, deze zijn erg lekker. Je kan sojayoghurt of gewone yoghurt meenemen en een zakje met havermout, die je dan door elkaar roert een paar minuten voor je wilt gaan eten. Kan je ergens onderweg kokend water krijgen? (bijvoorbeeld bij een café) In een thermosfles kan je granen koken, door er heet water en granen in te gooien en het een paar uur erin te laten, en af en toe te schudden. Ideaal voor als je onderweg geen vuur hebt, hoewel je wel het gewicht van het water mee moet dragen. natuurlijk. Zakjes met noedelsoep kan je natuurlijk ook bereiden met wat kokend water.

Als je 'vast' eten nodig hevt zal ik een paar packen 'hardkecks' van de bever meenemen maar voor vloeibaar voedsel weet ik niet zo veel

Chocola! Speciaal gemaakt voor de soldaten die in het front vochten. Bevat erg veel calorieën (ik weet niet precies wat je bedoelt met 'voedbaar', Vlaams misschien?)

Ik zou hoe dan ook denken aan zakjes noten en studentenhaver. Voedzaam en ook lekker. Je hebt ook blikken nasi en ravioli. Dat is koud ook prima te eten. Je kan er een potje koude groenten bijdoen en dan heb je een prima maaltijd. Je kan ook denken aan die vacuumverpakkingen gebakken aardappelen met ui en spekjes (te koop bij oa lidl) dat is al gaar. Doe daar een handje noten en wat groenten uit pot doorheen en je hebt een volwaardig soort van salade. Of een simpele salade maken van een bak aardappelsalade en een rookworst erdoorheen. Met een potje spercibonen erdoor ook erg lekker. Het is vooral creatief wezen met je eten.. heel veel dingen zijn namelijk al gaar. En voor de lekker misschien een paar zakjes knijpfruit.

Noten zijn een gezonde en lekkere snack.

Klinkt misschien raar maar wat dacht je van pannekoeken die vacuum zijn verpakt. Hier kun je dan naar keuze groenten en/of kaas op doen en een rolletje van maken. Met zilverfolie blijven ze lekker vers. Toegevoegd na 3 minuten: O,ja van die dikke mueslibollen met noten rozijnen erin. Lekker en voedzaam. Verkrijgbaar bij de Hema. Met dit koude weer makkelijk houdbaar.

Genoeg goede antwoorden. Ik denk ook aan mueslirepen en crackers en kaas. Het allerbelangrijkste is toch water. Hoe je dat voor een week mee wil slepen moet je je toch heus afvragen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100