Ingrediënt E120, wat is dat voor ingrediënt en waar zit het in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een rode natuurlijke kleurstof. Het werd gebruikt voor het kleuren van dranken (Campari), koek, taart, ijs, pudding, vis, hartige taarten, snoep, ingelegde kersen, tomaten en later in kauwgum, pillen en hoestpastilles. In cosmetica werd het het belangrijkste bestanddeel van rouge. Karmijn wordt nog steeds in veel cosmetica toegepast.

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/colour/cochineal.htm

Op de site hieronder staat onder andere dit over E120 Bereiding/oorsprong: E120 is een rode kleurstof, onttrokken aan de geplette lijfjes van schildluizen. De luizen worden fijngestampt en het vocht wordt gemengd met andere stoffen (bvb. tin) om het kleurechter te maken. Algemene opmerking: Enkel de vrouwtjesluizen worden gebruikt. Er zijn 140000 luizen nodig om één kilo kleurstof te verkrijgen. E124 is de synthetische versie van E120. Toegevoegd na 1 minuut: ik heb er zelf trouwens ook wel eens van gehoord dat het zo is maar erg smakelijk klinkt het niet :s

Bronnen:
http://www.goedgeweten.be/ingredienten/e120/

E120: Karmijn, karmijnzuur, cochenille. Het is een natuurlijke rode kleurstof, gewonnen uit de schildluis Dactylopius coccus, die leeft op verschillende soorten schijfcactussen. Een bekend product waar het bij gebruikt wordt is de "roze koek".

Bronnen:
http://www.food-info.net/nl/e/e120.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100