Wie weet wat schelvislever is? Schijnt een delicatesse te zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Schelvis is gewoon een vissoort. Dus de lever van een vis.

Recept Schelvislever shalomshalom heeft dit recept op 24 september 2000 toegevoegd. Dit recept is 526 keer bekeken, 1 x bewaard Print recept Boodschappenlijst Gebruik liefst kleine schelvislevertjes, want die zijn het lekkerst. Eet de lever op brood of toost. Bereidingstijd:10-20 minuten Gang:BijgerechtKeuken:Joodse keukenSmaak:AndersTechniek:KokenSoort gerecht:BijgerechtUit eigen keuken:Nee (i)TIP: Leuke kookworkshop Barbecue als een pro! 25 september, Smulweb Kookcollege Ingrediënten voor 4 personen 500 g schelvislever, 2 tl zout, peper, citroen Voorbereiding De lever wassen, ongerechtigheden eraf halen. Bereidingswijze In zout water de lever 10 minuten zachtjes laten koken. De lever uit het water halen en koud serveren met peper, zout en citroen. Serveertips Lekker op brood of toost. Inderdaad de lever van een schelvis, inderdaad beschouwd als delicatesse, net zoals ganzenlever, alleen diervriendelijker !

Bronnen:
Smulweb

Precies wat de naam doet vermoeden ,ja heerlijk op een toast (je) wel heel vet en hoog cholesterol zegt men .meestal uit het blikje btj prakken peper en zout er op prima ! En is niet duur !

Schelvis Schelvis behoort tot de kabeljauwachtigen en heeft net als kabeljauw vast visvlees, hoewel het iets zachter is van structuur. Schelvis heeft meestal een lengte van 50 cm en kan tot 1,1 meter lang worden. Hij is dus iets kleiner dan kabeljauw. Schelvissen hebben 3 rugvinnen en over de hele lengte loopt een zwarte streep. Vlak achter de kop bevindt zich een zwarte vlek die ook wel Petrusduim wordt genoemd. Schelvis komt vooral voor in de noordelijke Atlantische Oceaan. Het hoofdvoedsel van schelvis bestaat uit bodemdieren als wormen, schelpdieren en zeesterren. Ook haringeieren lust de schelvis graag. In Engeland is schelvis op vrijwel alle menukaarten terug te vinden als (gerookte) haddock. Aankopen Aangezien schelvis veel en grote schubben heeft, wordt hij vooral als visfilet verkocht. Schelvis is het hele jaar door tegen een matige tot interessante prijs verkrijgbaar. De beste aanvoertijd ligt tussen oktober en februari. Bewaren Vis eet u best nog de dag van de aankoop. Wanneer u hem in de koelkast bewaart, kan u hem nog één dag bewaren. De beste manier om vis te bewaren is op een temperatuur van 0°C en met ijs. U kan de vis ook invriezen op de dag van de aankoop. Op die manier blijft de vis nog 2 tot 3 maanden houdbaar. Op voorverpakte vis staat de houdbaarheidsdatum vermeld. Bereiding Schelvis is voor alle bereidingen geschikt. De lever is een delicatesse met maar liefst 44% gezonde vetten. Schelvis wordt vaak gebruikt voor de bereiding van vissoepen. Gezondheid Een tot twee keer vis eten per week, is ideaal voor de gezondheid. Schelvis is een erg magere vis, waardoor hij minder onverzadigde vetten bevat dan andere vissoorten. De lever van de schelvis daarentegen bevat erg veel onverzadigde vetten die gunstig zijn voor de hart- en bloedvaten en cholesterolverlagend werken. Schelvislever wordt ook vaak gebruikt in amuses

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100