Hoe kun je bananen het beste bewaren?

Wie heeft er ideeën om bananen zo goed en zo lang mogelijk te bewaren? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tijdens het transport vanaf de oogst worden bananen bewaard bij een constante temperatuur van 13,2° C. Dit is om te voorkomen dat de bananen gaan rijpen. Dit is dus de beste manier om bananen langer te bewaren, hoewel het natuurlijk lastig is om thuis een constante temperatuur van 13,2° C te creëren.

Bronnen:
http://www.schwabfrucht.de/popups/wissensw...

In de koelkast blijven ze langer vers. Als je de banenen later eens wilt gebruiken in desserts of in shakes, dan kun je ze ook invriezen. Haal de schil eraf voor je ze in de vriezer legt.

bananen zijn 1 van de weinige fruitsoorten, die buiten de koelkast bewaard moeten worden, anders worden ze snotterig

Niet als tros maar los, anders versterken ze het rijpingsproses

los, rechtop in fijn droog zilverzand,op een koele droge donkere plek.wel los van elkaar.op deze wijze kun je ook andere fruitsoorten en/of groenten bewaren.geen aardbeien en zulke zachte dingen,maar dat spreekt voor zich.

Het beste kunt u bananen bewaren op kamertemperatuur tot 18° C. Deze gezonde vrucht moet u nooit in de koelkast bewaren want deze is veel te koud om een banaan in te bewaren waardoor de banaan snel bruin en zelfs zwart wordt en dit komt de smaak niet ten goede. Ook bij een lange auto reis moet u nooit een banaan in een koelbox tegen een koel element aanleggen. Ik zelf bewaar tijdens een lange auto reis het fruit altijd in een aparte tas. Een fruitschaal met verschillende soorten fruit waaronder een appel is ook niet geschikt om een banaan op te bewaren. Want vooral appels en tomaten geven bij de rijping de stof etheen af. Etheen zorgt ervoor dat rijpe bananen zeer snel narijpen waardoor ze zeer snel bruin en zwart worden en ze zelfs na 2 dagen al bedorven zijn. Daarom bewaar ik bananen altijd in een aparte fruitschaal op afstand van de appels en tomaten.

Bronnen:
http://www.24-tip.com/beauty/110-bananen-e...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100