Hoe maak ik op een luchtige, leuke manier duidelijk dat ik geen alcohol drink? (zie uitleg)

Ga vanavond op stap met een vriendin, weet nu al dat ik heel vaak moet gaan uitleggen dat ik niet drink.
"Ik ben zo toch ook gezellig" is mijn standaard antwoord, maar heeft iemand anders misschien een leuk idee.
Want ik wordt er soms niet goed van van dat, ach eentje kan toch wel, en alle andere manieren om je over te halen om toch alcohol te drinken. Hoe later op de avond hoe erger dat wordt.
Ik rij natuurlijk, maar zelfs dat doet mensen niet stoppen om je toch te willen laten drinken.
Ben dus eigenlijk op zoek naar een pakkende uitspraak waarop niet verder gezeurt wordt :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik alcohol drink maak ik ruzie, aan jou de keuze!

Vanavond niet schat, ik heb hoofdpijn

Ik heb hetzelfde..op ern of andere manier willen mensen zich er niet bij neerleggen..ik zeg meestal gewoon nee maar wat je kan zeggen is dat je de specifieke alcohol smaak echt goor vindt;) en daarbij moet je rijden;)

Gewoon, "ik drink niet. Nee dank je." Doe ik al heel mijn leven en intussen weten de mensen dat nu wel.

"Vandaag niet" "Nah, ik moet nog rijden" "Drink jij maar voor twee" "Moet morgenochtend vroeg op"

Net als obelix: ik ben als kind in de ketel gevallen :-)

Zeg dat je BOB heet ;-)

Ik moet morgenochtend vroeg werken

Zeg dat je van de blauwe knoop bent. Dat doe ik tenminste altijd en dan houden ze op met zeuren.

Als het echte vrienden zijn laten ze je met rust in je keuze, jij maakt uit wat je drinkt. Zeg gewoon eerlijk dat je geen alcohol drinkt en dat je daar graag wat begrip voor wilt hebben, als je het vaak genoeg zegt vragen ze het ook niet meer.

Ik zeg altijd dat ik van alcohol niet leuker wordt, integendeel. Overigens geldt dat voor de meeste mensen, maar dat weet je pas als je zelf niet drinkt. Dat je mee zou moeten drinken komt volgens mij omdat ze zichzelf minder schuldig voelen over hun gedrag als iedereen meedoet.

Waarom moet het luchtig zijn? Om hen niet voor het hoofd te stoten. Als men jou (al dan niet grappend) na 2 afwijzingen toch probeert over te halen, stoten ze jou oor het hoofd (immers, ze lijken je antwoord niet te accepteren). Ik denk zelf dat je best op je strepen mag staan. Dat doe ik ook altijd.. omdat ik niet goed tegen alcohol kan. ik kondig altijd van tevoren aan dat ik het bij 1 biertje hou,.. meestal houdt men dan op met zeuren...

Ik zit liever nuchter in mijn eigen auto vanavond, dan aangeschoten in een ziekenwagen.

'Des te minder ik drink, des te meer is er voor jou!' Ikzelf ben moslim, als je dat zegt, houdt de discussie ook op :P

Als je in een lollige bui bent, kun je ook nog zeggen dat je thuis al flink ingedronken hebt en nu niet meer hoeft. Maar verder zou ik het gewoon serieus houden.

- sorry maar alcohol is slecht voor de lijn! - ik wil het gezellig houden vanavond! Toegevoegd na 2 minuten: - ik zit aan de antibiotica - je hebt al een mega kater van de dag ervoor

Nee, dank je! Ik lig vanavond liever in bed dan in het mortuarium.

Raar is dat toch he, alsof het niet gezellig kan zijn als je geen alcohol drinkt. Prima als men het wel drinkt hoor maar even prima als men het niet drinkt, om welke reden dan ook. Ik zeg gewoon altijd: ik lust geen alcohol. Soms zegt men dan: maar er zijn verschillende smaken drankjes. Dan zeg ik weer, ja maar ik lust de alcohol die erin zit niet. Ik vind het gewoon niet lekker. En dan hoor ik verder niks meer. En drink ik gewoon wat ik wel lekker vind :) Fijne avond :-))

Ik zeg gewoon: ik drink geen alcohol. Als mensen dan gaan zeuren, pech voor die mensen, ik trek me er niets van aan. Als ze steeds meer gaan zeuren, is dat alleen maar een goeie reden voor je om het niet te doen - jij blijft tenminste leuk en gaat mensen niet aan hun kop zeuren... Als ze je willen trakteren, prima: 'Doe mij een cola' (of wat dan ook), en verder geen gedonder. De boodschap domweg zonder variantie herhalen werkt soms het beste.

nee dank je mijn vader is alcoholist, hahahaha

"Ik ben allergisch voor alcohol... Als ik dat drink dan gebeuren er rare dingen in mijn hoofd"

Gewoon vriendelijk zeggen dat je niet drinkt, die enkele zeurpiet die er over doorgaat,niet meer op reageren.Het zegt meer over die persoon als over jou,je hoeft je toch tegenover anderen niet te verantwoorden dat je niet drinkt??En nee, gezelligheid is niet afhankelijk van alcohol Ik heb heel veel respect voor mensen die niet drinken! Dus lamaar zeuren,dat houdt vanzelf wel op

Door te stoppen met je te verdedigen. Jij wil geen alcohol drinken, en dat hoef je in principe maar een keer te zeggen, dan is de mededeling gedaan. Blijven ze het herhalen, dan zou je nog even kunnen nagaan of ze het gehoord hebben, er nog batterijtjes in het gehoortoestel zitten, op die fiets. Maar weet je zo dus, dat de mededeling is overgekomen, dan is er gewoon wat anders aan de hand. Het heeft totaal geen zin, om je mededeling te herhalen. Dat is saai en wekt irritatie op. Ze kunnen daarom zelfs doorgaan met het te vragen, niet om jou iets aan te bieden, maar omdat het leuk is om jou te stangen. Pak het dus anders aan, en bestempel zo'n herhaald verzoek tot een leuk nieuw gespreksonderwerp. En dan ligt de wereld weer voor je open. Ik probeer wat, maar dit komt uit mijn eigen geest, dus ze zijn niet echt geschikt, maar voor het idee: "Goh, zit de gezelligheid in de drank zelf, dan?" "Hoe is bij jou de behoefte ontstaan om mensen iets op te dringen? Het gaat hier toch om de gezelligheid?" "Als ik jouw aanbod afwijs, krijg ik dan het geld?" Laat je fantasie dan maar lekker de loop!

Vraag aan "de ander": Ben jij dan echt ZO saai zonder alcohol? Ik word dat juist MET alcohol.

ondanks dat alcohol "sociaal geaccepteerd" is, valt het ook onder de harddrugs, waarom ik nu vriendelijk meerdere malen duidelijk moet maken waarom ik niet drink snap ik niet... ik weiger dat te drinken en dat doe ik ook als iemand me cocaine/heroine/speed aanbiedt.. als je het bovenstaande uit je hooft leert kom je in 95% van de gevallen goed weg, buiten dat om leer je mensen wat ze tot zich nemen, en dat aandringen hetzelfde is of het nu bier of iets anders is.

ik drink meestal ook niet, en wat ik altijd doen is antwoord geven op een totaal andere vraag. het is een beetje mijn vorm van humor want, ik doe het bij alles. me vriendinnen lachen er daarna altijd om. de truc is om iets heel anders te antwoorden, voor hun beseffen wat je hebt gezegd, is de vraag al overgewaaid ;) bijv. : heey, waarom drink jij niet? ik val meer op mannen met blauwe ogen;) wil jij geen drankje? mosselen zijn echt vies! *verdergaan met waar je mee bezig was* beetje raar, maar je word er wel creatief en melig van.

Simpel: je zegt gewoon dat je de smaak van alcohol niet lekker vindt. Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn wel meer mensen die geen alcohol lusten, en daar wordt niet moeilijk over gedaan.

Zeg dat je bang bent voor katten en dat je liever geen kater wil.

wacht maar af!!!! van pure cola (of wat je dan ook drinkt) ga ik echt wel gek doen. mijn lever trekt het namelijk niet maar ik ben zo vreselijk eigenwijs om het gewoon wel te drinken tegen beter weten in. of... als ik niets zeg over je alcoholische versnapering, zeg jij dan niets over mijn frisje? ik heb wel zin in een drankje maar dan ben jij je taxi kwijt. is het echt heel erg als ik zeg dat ik het gewoon niet lekker vindt?

Ik vind dat jij echt niet hoeft uit te leggen aan een ander dat jij geen alcohol wilt. Met een duidelijke nee, dank je zou je al voldoende geantwoord hebben. Het wordt een tijd dat mensen elkaar gewoon in hun waarde laten. Het is toch harstikke goed dat je geen alcohol drinkt omdat je er niet van houdt.

haha ik heb dat ook altijd, ik zeg dat ik gewoon op de andere let, dus dat die nu lekker helemala lam kunnen gaan ;)

Zeg dat je vroeger in een ketel met bier ben gevallen en wel 36 keer eruit moest om te plassen. Dat je dat niet nog een keer wilt meemaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100