Wat kan je beter nemen, hamburger of kaassoufle of frikadel?

Waar zitten de minste calorieen in? En welke daarna?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hamburger onbereid 210 ...gegrild met saus en ui: 230 Mc Donalds broodje hamburger, simpel 260 Een frikandel, bereid: 195 Een kaassouffle, 50 gr. : 85 Toegevoegd na 2 minuten: Dit alles volgens de bijbel der calorientellers: Kijk op calorien en joules van Nicoline Duinker_Joustra

Hamburger: 233 Kcal Frikadel: 194 Kcal kaassouffle: 136 Kcal Dus ik zou voor de kaassouffle gaan ;)

Bronnen:
www.caloriechecker.nl

Om een zo eerlijk mogelijk overzicht te krijgen heb ik 1 merk genomen. Mora in dit geval. Kaassouflé Mora: Calorieen in 100 gram 302.2 Energie (Joule) in 100 gram 1269.24 Eiwit 8.3 Koolhydraten 29.0 Vet 17.0 Frikandellen Mora: Calorieen in 100 gram 241.0 Energie (Joule) in 100 gram 1012.2 Eiwit 13.0 Koolhydraten 4.5 Vet 19.0 Hamburger Mora: Calorieen in 100 gram 241.0 Energie (Joule) in 100 gram 1012.2 Eiwit 13.0 Koolhydraten 4.5 Vet 19.0

Bronnen:
http://www.wijvallenaf.nl/

Kaassoufle, dan frikandel en als laatst een hamburger !

Het verschilt nogal per merk. Op deze site kun je de calorieën checken van verschillende merken. En dan niet per 100 gram, want dat is een vergelijking die de plank misslaat, maar per portie/per stuk. http://www.calorielijst.nl/per-portie/ Ik vind dan ongeveer deze waarden: Hamburger: 165 - 260 kcal Frikandel: 171 - 195 kcal Kaassoufflé: 179 - 202 kcal De kaassoufflé is niet per portie te vinden, maar wel per 100 gram. Ik heb een kaassouflé van Mora als voorbeeld genomen, die weegt 65 gram. De conclusie is dus dat over 't algemeen de frikandel en de kaassouflé elkaar niet veel ontlopen qua caloriën, maar dat de hamburger beduidend meer calorieën *kan* bevatten.

Bronnen:
http://www.calorielijst.nl/per-portie/
http://www.mora.nl/924/horeca-producten/sp...

Bedoel je bij een cafetaria of thuis? Thuis zou je eventueel een (zelfgemaakte) hamburger van mager rundvlees kunnen grillen, dan heb je de minste calorieën. Ook de frikadel kan op/onder de grill (wel keren), maar een kaassoufle moet denk ik altijd gefrituurd worden. Bedenk wel dat de sausje heel veel calorieën aan je maaltijd toevoegen. In het geval van sauzen wordt ketchup over het algemeen als de 'veiligste' keuze gezien.

Dat hangt ten eerste van het gewicht van de snack af. Ten tweede de manier waarop het is bereid, en pas daarna de calorieen per 100 gram onbereid. Aangezien je de eerste twee dingen niet specificeert, lijkt een verse hamburger (geen restvlees, maar mooi rundvlees) uit de oven of van de BBQ mij de calorie-armste oplossing. Dat is niet vet, een burger van tartaar helemaal niet. In de categorie gefrituurde diepvriessnacks, lijkt een kaassoufflé me het vetst. De kaas is van zichzelf al vetter dan rundvlees, plus zit er vet bladerdeeg omheen en ook nog eens een korst die alles absorbeert. Het enige 'voordeel' is, dat ze vaak lichter zijn qua grammen dus per snack wellicht minder schadelijk zijn. Kijk dus eerst naar het gewicht, daarmee behaal je de meeste 'winst'. Toegevoegd na 51 seconden: bij gelijk gewicht zou ik voor de hamburger gaan, zeker als die vers is en zonder extra olie bereid wordt.

Kaassouflé, daar zit geen vlees in

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100