Kun je een pitabroodje, net als een tosti, in een pan bakken?

Ik neem regelmatig een tosti. Niet alleen uit het tosti-apparaat, maar soms ook uit de oven. Onlangs ontdekte ik bij een vriend dat hij tosti's bakte in een pan: insmeren met roomboter en bakken maar: tot mijn lichte verbazing was het héérlijk! Tot zover deze waardevolle tip, nu mijn vraag: Kun je een pitabroodje, gevuld met ham&kaas, op dezelfde manier bakken? Alvast dank voor je antwoord:D, ik hoop er zo lekker van te kunnen smullen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het probleem hier is dat een pitabroodje het lekkerst wordt als je hem in een grilpan op hoog vuur grilt, terwijl je hem dan te snel verwarmt om de kaas te laten smelten. En op laag vuur in boter bakken heeft niet dat lekkere van een gebakken tosti, omdat het oppervlak van de pita niet poreus is en de boter er dus niet zo lekker in trekt. Het kan dus wel, maar je krijgt nooit dat lekkere van een boterhamtosti in de pan. In de oven bakken als tosti werkt wél goed, dan heb je gesmolten kaas gecombineerd met het lekker knapperige van pita.

als je hem niet op hoog vuur bakt, kan dat wel. je moet wel zorgen dat de kaas lekker warm wordt en gaat smelten, daarom op een laag vuurtje sudderen zeg maar. eet smakelijk.

Ik denk het niet. Een pitabroodje bolt op als het warm wordt en heeft daardoor maar op een klein stukje raakvlak met de pan. Een sneetje brood van de tosti blijft redelijk vlak bij het bakken en houdt dus overal raakvlak met de pan.

Theoretisch zou dat best kunnen als je het op een laag vuurtje zet met wat olijfolie erop. Combinatie met roomboter lijkt me niet zo lekker. In de oven doen, na het ingesmeerd te hebben met olijfolie werkt veel beter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100