Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

De jam maak je in een grote pan, als de jam klaar is verdeel je het over weckpotten die je d.m.v. koken even van lucht ontdoet.
De grootte van de potten kun je het beste kiezen aan de hand van het te verwachten gebruik: als je veel jam eet kan een grote pot voldoen, bij minder gebruik is een kleiner potje handiger omdat de jam na opening van de weckpot niet langer tegen bederf beschermd is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Helemaal mee eens, het formaat hangt af van het gebruik. In Nederland zijn niet meer zoveel verschillende formaten te vinden. In de Franse supermarkten kan je verschillende formaten kopen. In Nederland verkopen ze meestal enkele formaten, soms bij de blokker en in ieder geval bij de boerenbond. Ik zou de kleinste potjes nemen (formaat jampotje) en de jam verdelen over de potten.
Ik gebruik gewoon glazen potjes die ik spaar . Zodra de hete jam in het potje komt zet ik'm met deksel op de kop en als ie dan "plop" zegt is het potje vacuüm getrokken en kan die heel lang mee .

Toegevoegd na 31 seconden:
Dus alle formaten
(Lees meer...)
Bronnen:
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding