Kan ik mijn kippetje uit de diepvries die 1 uur in de koelkast heeft gelegen weer terug in de diepvries doen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

het is kort toch kan de smaak bij nogmaals invriezen verminderd zijn. aan jou dat risico te nemen. Toegevoegd na 13 uur: niet alleen de smaak ook de kwaliteit verminderd.

Ik denk dat dat kippetje nauwelijks de tijd heeft gehad om te ontdooien, dus ja, ik zou hem rustig terugstoppen.

Zolang hij niet ontdooid is kan het.

Als hij al te ver ontdooid is, dan even doorbakken, dan kan hij wel weer ingevroren worden

Kan gewoon terug.

Ik raad je aan je kippetje klaar te maken en dan weer in te vriezen. Dit ivm met de besmettelijke e colli bacterie waar kip vol mee zit.

Als je jou kippetje in een diepvrieszakje doet dan kan hij zo weer de diepvries in . Omdat met 1 uur in de koelkast jou kippetje nog bijna geheel bevroren is .

Ik zou het niet doen kip is een risicovol product wat salmonella kan bevatten. Opnieuw invriezen is nooit een goed idee. Het kan wel als je het eerst bakt en dan terug in de vriezer

Met kip zou ik toch echt uitkijken (heb een keer voedselvergiftiging gehad door kip -> 4 dagen ziek geweest met uitdrogingsverschijnselen!). Bij het ontdooien van vlees komt er vocht vrij. Dit vocht is een zeer rijke voedingsbodem voor bacteriën die op het vlees zitten, of die er via de verpakking, het bord of de lucht opkomen. Deze bacteriën kunnen bij kamertemperatuur goed groeien. Hoewel in het begin de besmetting laag is, zal het aantal bacteriën sterk toenemen tijdens het ontdooien. Hierbij kunnen ook ziekteverwekkende bacteriën zijn. Deze bacteriën zullen bij invriezen niet afsterven. Bij twee keer ontdooien, zal het aantal bacteriën zeer sterk zijn toegenomen, met alle extra risico's op voedselvergiftiging van dien. Een tweede punt is dat door de waterafscheiding het vlees indroogd. Bij een tweede keer ontdooien gebeurt dat dus nog sterker, wat de kwaliteit van het vlees niet ten goede komt

Heb je de kip in de verpakking ontdooid en is er al wat dooivocht uitgelopen? Niet doen! Juist het dooivocht wemelt van de bacterieën en vooral bij kip moet je uitkijken. Daar komt ook nog bij, dat eenmaal ontdooid vlees bij het weer invriezen vocht verliest omdat dit aan het vlees onttrokken wordt. het komt dan de smaak niet ten goede. Zeker wanneer je de kip niet in de koelkast hebt ontdooid, zou ik het risico niet nemen. Ik zou hem klaarmaken en dan kan je hem altijd weer zonder problemen invriezen. Toegevoegd na 5 minuten: Ik zie zo juist dat je hem in de koelkast hebt ontdooid, daar heb ik dus even overheen gelezen.;) In dat geval als er nog geen ontdooid water in de verpakking ligt en het vlees is nog niet zacht en ontdooid, dan kan het wel weer terug in de vriezer. Is de buitenkant echter al zacht en alleen het midden nog bevroren dan heb je straks bij het weer ontdooien droger vlees bij de bereiding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100