Waarom kunnen van eieren uit dezelfde doos de dooiers toch verschillende kleuren hebben?

Net eieren gebakken en 3 waren er geel en 3 knaloranje. Hoe kan dat? Ook al zijn het eieren van verschillende kippen, ze eten toch allemaal hetzelfde in zo'n legbatterij?

Toegevoegd na 5 minuten:
Nu ik mijn vraag gesteld heb zie ik dezelfde vraag al bij de gerelateerde vragen staan. Maar toen ik bij ZOEK "kleur eierdooiers" intikte kwam eruit dat er geen resultaat was gevonden. Nou jongens/meisjes, laat maar dus en sorry voor het oponthoud.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als wij allemaal hetzelfde eten gaan we er ook niet hetzelfde uitzien. Het ligt gewoon aan de genen die bij alle kippen anders is.

Ze komen niet uit een fabriek. Toegevoegd na 52 seconden: Te lui om je antwoord te verwijderen? Toegevoegd na 3 minuten: Moet natuurlijk zijn te lui om je vraag te verwijderen?

Misschien lopen/zitten er verschillende rassen kippen in één legbatterij. Dat het dus niet aan het voer ligt, maar aan het ras.

Als je kinderen krijgt zijn ze toch ook niet allemaal identiek? De een is wat blonder of donkerder dan de ander. Zo zal het met eieren ook wel wezen... en oh ja: Doe mij en de kippen een HEEL groot plezier en koop voortaan eieren van kippen die een enigszins leuk leven hebben gehad! Dus geen legbatterijstumperds!

De kleur van de dooier hangt van het dieet van de kip af. Boeren kunnen natuurlijk pigment toevoegen om de dooierkleur te manipuleren, maar kunstmatige pigmenten zijn verboden.

Bronnen:
wikipedia

Omdat het niet zo is dat ze iedere kip een eigen doos geven en zeggen: "Leg deze maar vol".

een bruine kip legt een bruin ei . een witte kip een wit ei ! Dus zal ook wel een verschil met de dooier kunnen zijn Ook in een legbatterij zitten verschillende soorten kippen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100