Is kip (gekookt of iets gebakken) wel of niet goed voor een hond?

Mijn hond neemt steeds slechter voedsel tot zich, maar met kip lukt het momenteel heel goed. Ik vraag me alleen af kip wel zo goed is voor een hond.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik vergeet erbij te vermelden, dat mijn hond hartproblemen heeft en ziek is. Ze is 15 jaar oud en ze neemt haar medicijnen dus nu in met kip.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou koken doen, gebakken word te vet en te zout (als je dat erbij gooit) Rijst kan ook helpen, net zoals sperziebonen en doperwten. Toegevoegd na 17 seconden: Met helpen bedoel ik dat ze weer eet

Gebakken kip is niet erg, rauwe kip wel ivm bacteriën.

Ja, het is prima voedsel, maar je moet de kip wel koken. De bacteriën die in rauwe kip kunnen zitten, kunnen niet alleen kwaad voor mensen, maar ook voor honden.

kip kan niet heel veel kwaad, mits niet gekruid en bij voorkeur gekookt. Ik geef het mijn honden af en toe en kook gelijk wat rijst en groenten mee. Als ik in een goede bui ben gaat er ook een klein frummeltje van een kippenbouillonblokje bij. Laat heb wel behoorlijk afkoelen, honden eten niet graag heet. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens moet je wel proberen de oorzaak te achterhalen waarom de hond steeds minder eet. Is er een gezondheidsprobleem, of is ie misschien teveel verwend?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100