In de supermarkt zag de verkoopster een bakje met nog levende garnalen erin. Waar kun je dit melden? Bij de dierenbescherming?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt dit nergens melden. Het is nou eenmaal zo dat garnalen levend worden gevangen en vervolgens gaan ze dood doordat ze geen zuurstof meer krijgen omdat ze op het droge liggen. Incidenteel overleeft er eentje. Daar is niets aan te doen. De dierenbescherming zal ook verder geen actie ondernemen. Op de markt zie je ook kreeften, krabben, palingen nog bewegen op het ijs.

Garnalen horen eerst gekookt te worden voor ze naar de consument gaan. Dit koken gebeurt aan boord van de schepen. Levende garnalen zijn niet gekookt dus je kunt hier wel degelijk melding van maken. Melden doe je bij de keuringsdienst van waren.

Bij de keuringsdienst van waren melden want dit kan echt niet. Gepelde garnalen zijn ook gerookt heerlijk. In een rookdoosje gaat dat prima in relatief korte tijd (ca 2-4 minuten). Omdat de Hollandse garnalen ,die u bij uw visspecialist koopt, al aan boord van de schepen zijn gekookt, is de garnaal bij aankoop al consumptiegereed (niet rauw).

Bronnen:
http://www.visinfo.nl/index.php?action=ite...

bij de dierenbescherming kan je alleen gevallen melden van mishandelde dieren of dieren die gewond zijn e.d een garnaal word gegeten, of deze nu gekookt zijn of bevroren, ze zijn er voor de consumptie.. wat loenie zegt klopt wel, garnalen mogen vers verkocht worden.. maar het kan wel, hier worden in de supermarkten ook bakjes met nog levende garnalen verkocht..

Melden bij de consumentenbond, met compliment voor de fabrikant, zulke verse garnalen krijg je nergens :-) Je kan het melden bij de dierenbescherming, maar ook gewoon bij de fabrikant. Ik denk dat ze er zelf ook helemaal niet blij mee zijn en er graag iets aan doen.

koop ze ga naar de zee laat ze vrij. green peace

Mijn antwoord staat nu even los van feit of ik deze nu wel of niet consumeer ;) Een informatieve url is deze: http://www.heiploeg.nl/van-vissersboot-tot-winkel.nl_NL.html Quote: Als de vangst is gezeefd worden de garnalen gekookt. In de kookketel zakken de garnalen gelijk naar beneden maar blijven bijvoorbeeld kleine visjes drijven. Deze kunnen nu heel gemakkelijk uit de ketel worden geschept. Nadat de garnalen tussen de 3-6 minuten zijn gekookt worden ze uit de kookketel gehaald en naar de spoelmachine gebracht. Met veel water worden de garnalen nu snel afgekoeld en nog andere resten worden er hier uitgespoeld. Maar hierin gaat het om met name Nederlandse firma Heiploeg natuurlijk. Ongeveer de bekendste leverancier van garnalen en te koop en de supermarkten, maar ook wel in de markt-en viskramen. Normen/waarden, regels, wetten omtrent het eten van vis of andere dieren , is behalve ieders visie op de ethiek van o.a het eten van nog levend gekookte dieren, levend /gevild etc, vooral land/cultuur gebonden is, en in contrast of overeenstemming met aanhangen van een religie of idealisme. Als je bv in China, Japan, Korea uit eten gaat (a la carte) weet ik vanuit ervaring van vrienden dat als je echt 'waar voor je geld' wil, soms nog achter je "bestelde verse dier" op je bord deze mag nalopen of rennen en weer vangen! ;)

Nou ja ze waren in iedergeval wel vers, denk dat je dat moet melden bij de keuringsdienst van waren en dat die verder wel weten wat er moet gebeuren Toegevoegd na 2 minuten: Er zal wel wat mis zijn gegaan bij de garnalenpellerij wat tegenwoordig niet meer in Nederland gebeurd, en waar mensen werken kan weleens iets fout gaan

Het klopt ECHT dat je zowel gekookte als ongekookte en zowel ongepelde als gepelde garnalen kan kopen. Dus het kan inderdaad best zijn dat als je een bakje ongekookte, ongepelde garnalen koopt (meestal zijn dat de wat grotere) dat er een verse tussen kan zitten als het een heeeele verse zending is. Die garnalen worden direct na de vangst al gewassen en verpakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100