Volgens een eerdere vraag hier op GV over AH-brood zitten daar de E-nummers 471 en 482 in.
E471 Mono- en diglyceriden:
Synthetische vetten, verkregen uit glycerol en natuurlijke vetzuren. De vetzuren kunnen van dierlijke of plantaardige oorsprong zijn. In de praktijk is het vrijwel altijd plantaardig vet.
E482 Calciumstearoyllactaat:
Een emulgator, geproduceerd uit melkzuur en stearinezuur (een vetzuur uit zowel dierlijk als plantaardig vet). Het geheel is een mengsel van diverse componenten.
Voor beide E-nummers is de volgende informatie van toepassing:
Hoewel vrijwel altijd afkomstig van plantaardige olie, is het gebruik van dierlijk vet, inclusief varkensvet, niet uit te sluiten. Hierdoor zullen bepaalde groepen, zoals veganisten, moslims en joden, deze producten over het algemeen vermijden. Alleen via de producent is te achterhalen wat de oorsprong van de vetzuren is. Chemisch is er geen onderscheid te maken tussen dierlijke of plantaardige vetzuren.
- Bronnen:
-
http://www.food-info.net/nl/e/e471.htm
-
http://www.food-info.net/nl/e/e482.htm
-
http://www.goeievraag.nl/vraag/broodafdeli...