Zijn snijbonen kiemgroeten ?

Omdat ik ff geen tijd had om te koken,magnetronmaaltijd gekocht. In de snijbonen zaten soort witte boontjes,valt dit onder kiemgroenten? Gewoon gegeten hoor,maar vraag t me wel af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij kiemgroente laten ze de zaadjes van groente planten kiemen, boven de grond, de jonge kiemplantjes worden gegeten. Snijbonen zijn de zaaddozen van klimbonen.

Snijbonen zijn peulvruchten en geen kiemgroente

Nee, dit zijn gewoon jonge boontjes. Snijbonen zijn eigenlijk heel vroeg geoogste peulen met bonen. Als je ze laat groeien krijg je grote bonen in de peul, zoals bij bv tuinbonen. Kiemgroenten zijn hele kleine plantjes, die geoogst worden als ze net boven de grond uitkomen.

Kijk, als we zo gaan beginnen :-) De boontjes in de snijbonen zou je zelfs, als ze groter zijn, als bonen kunnen eten. Bij peultjes (geen boon, maar een erwt) en snijbonen is het gewoon de peul geheel te consumeren. Bonen (Midden- en Zuid-Amerikaans van origine) vallen uiteen in twee groepen, de Phaseolus vulgaris en de P. coccineus. De eerste is de bekendste met vrijwel alle bonensoorten die nu gangbaar zijn. De tweede omvat o.a. pronkbonen, die jong uitzien als snijbonen en ook zo worden gegeten.

Bronnen:
http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?4622

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100