Dit zijn bewust toegevoegde voedingsvezels.
Van vezelrijk voedsel is keer op keer aangetoond dat het de verzadiging verhoogt, het risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 vermindert en de spijsvertering verbetert. Maar ondanks deze voordelen nuttigen de meeste mensen niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, met een gemiddelde van slechts 15 g per dag - ver onder de aanbevolen dagelijkse vezelinname van 25 tot 38 g voor adolescenten en volwassenen.
Omdat de meeste mensen niet genoeg vezels binnenkrijgen, voegen fabrikanten verschillende soorten vezels toe aan voedingsmiddelen en zelfs dranken om de consumptie hiervan te stimuleren: oplosbare maïsvezels, polydextrose en oplosbare vezeldextrine aan voedingsmiddelen zoals ontbijtgranen, soepen, gebak en maaltijdvervangers.
Met dank aan Utrecht: oplosbare maïsvezels, ook bekend als resistente maltodextrine, wordt in veel voedsel gebruikt om het vezelgehalte te vergroten en kan worden gebruikt als suikervervanger.
https://perfectketo.com/soluble-corn-fiber/
Toegevoegd op 04 februari 2021 12:15: tekst
- Bronnen:
-
https://www.perfectworldicecream.nl/faqs
-
https://www.todaysdietitian.com/newarchive...