Wat is de functie van maïsvezel in ijs?

O.a.. in moophoria van Ben en Jerry's.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zijn bewust toegevoegde voedingsvezels. Van vezelrijk voedsel is keer op keer aangetoond dat het de verzadiging verhoogt, het risico op hartaandoeningen en diabetes type 2 vermindert en de spijsvertering verbetert. Maar ondanks deze voordelen nuttigen de meeste mensen niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, met een gemiddelde van slechts 15 g per dag - ver onder de aanbevolen dagelijkse vezelinname van 25 tot 38 g voor adolescenten en volwassenen. Omdat de meeste mensen niet genoeg vezels binnenkrijgen, voegen fabrikanten verschillende soorten vezels toe aan voedingsmiddelen en zelfs dranken om de consumptie hiervan te stimuleren: oplosbare maïsvezels, polydextrose en oplosbare vezeldextrine aan voedingsmiddelen zoals ontbijtgranen, soepen, gebak en maaltijdvervangers. Met dank aan Utrecht: oplosbare maïsvezels, ook bekend als resistente maltodextrine, wordt in veel voedsel gebruikt om het vezelgehalte te vergroten en kan worden gebruikt als suikervervanger. https://perfectketo.com/soluble-corn-fiber/

Toegevoegd op 04 februari 2021 12:15: tekst
Bronnen:
https://www.perfectworldicecream.nl/faqs
https://www.todaysdietitian.com/newarchive...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100