Waarom noemt men in NL een pizza of tosti waar ananas op zit altijd "hawaii" ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Pizza Hawaï (met tomaat, kaas, ananas en eventueel ham) is genoemd naar het eiland Hawaï waar ananas een specialiteit is. Deze pizza is in Nederland ontstaan in de jaren zeventig, toen het in de mode raakte om in allerlei traditionele gerechten ananas te verwerken. In Italië komt de Pizza Hawaï niet voor.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pizza

Je bent een van de weinigen die Hawaii goed schrijft. Hawaii is een grot ananasproducerend land. Vandaar. Kerrie=India, rozemarijn en thijm=provencale, bloedsinaasappel=Malta enz.

Ik geloof omdat de ananassen daar groeien in Hawaii.

De namen die ze aan voedsel geven hebben over het algemeen weinig te maken met of het daar daadwerkelijk wordt gegeten. De namen worden door bedrijven verzonnen door het gevoel dat ze oproepen. Ananas is een typisch hawaiaanse vrucht. Door het er op te doen geeft dit dus het gevoel van hawaii. Zo is het met de meeste dingen. Chinees eten is bijvoorbeeld van oorsprong helemaal niet zo chinees als je denkt. Het is een combinatie tussen de Europeese, Indonesische en Chineese keuken. Kortom het heeft over het algemeen vrij weinig te maken met of ze het daadwerkelijk in het land eten. Maar meer met het gevoel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100