Waarom kun je etenswaren geen tweede keer invriezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nooit ondooit voedsel terug invriezen , immers bij het ontdooien komt er ook vocht vrij en dit is een zeer goede voedingsbodem voor bacterien die zich hier zeer goed kunnen ontwikkelen,vooral ook door de kamertemperatuur. Bij terug invriezen blijven sommige bacterien overleven en die kunnen dus op hun beurt voor een flinke voedselinfectie zorgen! Een tweede punt is dat door de waterafscheiding vlees uitdroogt. Bij een tweede keer ontdooien gebeurt dat dus nog sterker, wat de kwaliteit van vlees niet ten goede komt.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Dat kan wel, alleen zal de smaak teruglopen.

Je kan etenswaren wel een tweede keer invriezen maar deze ontdooide gerechten moeten eerst terug goed opgewarmd worden. Dit heeft dus alles te maken met het vernietigen van bacterien. Dus heb je een ontdooid gerechtje opgewarmd en er is nog steeds over dan kan je dit wel terug invriezen.heeft Wat er op het einde nog aan smaak en voedingswaarde overblijft zal natuurlijk niet zo super meer zijn.

Als je buiten de koelkast ontdooit, ontstaat hoe dan ook grote bacteriegroei. Het is haast een verdubbeling bij elke graad warmer. Dus hoe koeler, des te minder bacteriegroei. Ontdooi daarom altijd in de koelkast. Je kunt altijd weer invriezen, mits je het eten daarna weer behoorlijk verhit. Spinazie is een apart geval, want daar wordt bij "lauwe temperaturen" nitriet gevormd. Dus dat niet invriezen en ontdooien. Diepvries spinazie uit de winkel is echter zo snel ingevroren dat er geen "lauwe" temperatuur was. Dus veilig te ontdooien voor de maaltijd.

Bronnen:
http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?6558

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100