hoe komt het dat het goedkope brood van de supermarkt geen krokante korst heeft?

Al is het meel nog zo goedkoop ,als je een brood bakt heet het een lekker geurende krokante korst
Of is dat brood toch niet vers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat dit in de fabriek gebakken wordt. Dan is het nog knapperig, maar de plastic verpakking maakt het zacht. Het transport duur nl. lang en dan heeft het volop de tijd om zacht te worden!

Goedkoop brood zit ook in goedkope zakken. Die zijn helemaal luchtdicht en het vocht kan nergens heen. Dan krijg je zachte korstjes. Je kan brood het beste in zijn geheel bewaren in de open lucht (net als bij de bakker). Als het eenmaal gesneden is, in een papieren zak.

Het goedkope brood wordt niet ter plekke afgebakken, en zit dus al een tijd in de verpakking. Veel supermarkten bakken hun dure brood wel ter plekke af en dat verschil merk je (en dan wordt het inderdaad vaak in andere zakken verpakt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100