Is het normaal dat er op superoude brokkelkaas witte schimmel zit?

kan ik dit veilig eten, of liever wegsnijden, of de kaas weggooien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij kaas kan je altijd de schimmel er gewoon afsnijden en dan de kaas eten. Maar ik denk dat die witte plekjes die op de oude kaas zitten geen schimmel is maar kristallen van kalkzouten en aminozuren die tijdens de rijping zijn ontstaan.

Ik zou de kaas gwn weggooien als ik jou was anders kan je allemaal infecties oplopen

Als het vrij kleine witte spikkeltjes zijn dan denk ik eerlijk gezegd dat het pekel is. Overigens hoort witschimmel gewoon thuis op een aantal kassoorten, zoals Brie en Camembert. Echter, als de kaasboer het mes na snijden ervan niet goed schoongemaakt heeft kan die witschimmel geënt zijn op jouw overjarige kaas, waarop die, uit culinair oogpunt, niet thuishoort. Bij twijfel eraf snijden en de rest van de kaas gewoon opeten. Andere kleuren schimmels zou ik ruimer wegsnijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100