Kan je beter friet bakken in olie of vet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn beide vetten Het verschil is alleen dat olie vloeibaar is. Olie is beter voor je gezondheid omdat het plantaardig is en bevat onverzadigde vetten. Zie bron hieronder voor meer uitleg.

Bronnen:
http://www.hoewerktmijnlichaam.nl/antwoord...

Friet bakken in olie is het gezondst.

Op deze site staat tips over gezond frituren: http://www.voedingscentrum.nl/nl/zoeken.aspx?q=gezond+frituren

Vet omdat dat veel lekerder is en dan het liefst ossewit dat wordt smullen.

Het minst gezond maar het lekkerst is het vet dat hard en wit wordt na afkoeling. Olie is gezonder. Dus: beter voor de smaak: vet En: beter voor jezelf/mede-eters: olie

Deze vraag is reeds eerder gesteld. http://www.goeievraag.nl/vraag/consumentenbond-beweert-frites-gebakken-olie.7907

Je kunt het het beste in olie bakken door het te bruin bakken ontwikkelen zich er te veel suikers...Plantaardige olie is gezonder dan dierlijke vetten.

Volgens een Nederlandse reclame vinden Belgische frieteters friet gebakken in Ossewit het lekkerst. Maar vet bestaat grotendeels uit verzadigde vetzuren , olie uit grotendeels uit onverzadigde vetzuren. En onverzadigde vetzuren zijn veel gezonder. Dus vet is lekkerder volgens sommigen, maar olie is veel gezonder.

Wat ik weet - en niet veronderstel - is dat er een twijfel is over frituren. Die twijfel is dus inderdaad te stellen als : welk van beide is het minst ongezond... Blijkt dat het frituren in zogenaamd ossewit NIET ongezonder is dan in olie, omdat ossewit een veel hogere temperatuur baas kan. Het "rookpunt" van ossewit is 255 graden Celcius. Verder kan ossewit beter tegen het water dat de gefrituurde producten meebrengen. Tenslotte is ossewit een product dat veel meer bakbeurten aankan dan olie. Wat ook blijkt is, dat volgens de tabellen die men ontvangt betreffende "ossewit" er enkel en alleen een allergene reactie kan zijn, wanneer iemand effectief allergisch is voor rundsproducten. Alle andere zijn een nihil. Dus, reden waarom ik het weet en niet veeronderstel, is omdat ik net bezig ben met een onderzoek ten behoeve van export van "ossewit". Dat dient objectief te zijn - zij het alleszins wars van rapporteringen van de fabrikanten zelf.

Wij bakken altijd in vloeibaar vet, het is gezonder en de smaak is echt niet anders dan in vast vet gebakken. Maar wat ik zelf het aller grootste voordeel vind, is dat het veel makkelijker te vervangen is, met vast vet heb je veel meer werk. Vloeibaar vet laat ik weg lopen, stuk papier erdoor, nieuw vet erin en klaar is Nielske! Ik las ook in een antwoord dat ossewit hogere temperaturen aankan, maar boven de 180 graden moet je niet gaan frituren, dat is pas nadelig voor de smaak! Gewoon tussen de 170 en 180 gaan bakken. Ik werk trouwens bij een snackkraam op kermissen en grote evenementen.

Zonnebloemolie is werelwijd één van de meest toegepaste oliën en bevat maar liefst 60-80% meervoudige onverzadigde vetten. De kleur is transparant lichtgeel en heeft een neutrale smaak. Kan goed verhit worden en is daarom zeer geschikt om in te frituren ( 180 graden celsius ). Het is natuurlijk een kwestie van smaak, wat je zelf het lekkerste vind moet je gebruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100