Waarom zit er zoveel suiker in eten als het helemaal niet zo goed voor je is om zoveel suiker te eten?

Toegevoegd na 21 minuten:
Ik snap dat suiker in snoep zit en dat soort dingen maar waarom zit het in bijvoorbeeld de onderstaande dingen?

beschuit
jam
sandwichspread
ketjap
1000 island dressing
ketchup
pitabroodjes
oplosthee (Zonatura)
bouillonblokjes
chilisaus (voor op loempia)
crackers
seroendeng (pindastukjes met kokos)
poederzakjes chocolademelk
tamarindepasta
vissaus
sushi seasoning
mirin (Japanse rijstwijn)

bron: http://suikerwijzer.nl/alle-producten-waar-suiker-in-zit-het-huis-uit/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind het heel jammer want als ik zelf dressings of andere hartige dingen maak dan doe ik er nooit suiker in en vind ik het veel lekkerder. Daarom koop ik het liefst geen pakjes. Maar ik zie soms recepten (bij smulweb.nl bijv.) voor brood(dus gewoon brrod, geen suikerbrood ofzo) waarin wordt vermeld wat suiker toe te voegen. Dat snap ik niet. Suiker als je hartig wil eten. Ik heb eens geprobeert (kristal)suikerloos te eten. Dan eet je niet veel anders dan fruit (veel suiker overigens maar natuurlijk dus blijkbaar gezond maar niet te veel), groente, noten, zaden en granen. Oh, en vlees ( aardappelen en rijst ezo. noem ik even voor het gemak groente). Moeilijk vol te houden want je moet elk ding dat gemaakt is door iemand anders bestuderen. Ketchup, beschuit en jam zijn heel zoet dus dat is een kwestie van gewenning (zo smaakt dat nou eenmaal, als je dat lekker vind). Sommigen doen zelf suiker in de worteltjes, snap ik ook niet. Het suiker in asiatisch eten is vaak palmsuiker, geen idee of dat gezonder is maar het is in ieder geval natuurlijk bruin en dus niet chemisch gebleekt zoals kristalsuiker. Toegevoegd na 2 minuten: Vergeet niet de grote hoeveelheid zout in producten. In frisdrank bijvoorbeeld. Ook niet echt gezond te noemen.

Om het lekkerder te maken, net zo als zoveel andere stoffen die niet goed voor je zijn!

Omdat het voor de industrie een goedkope (want door de EU gesubsidieerde) smaakmaker is. By the way, als je nu kristalsuiker zou uitvinden en in de VS zou willen verkopen, dan zou het niet door de voedselveiligheidstesten van de FDA komen vanwege de giftigheid.

Er zit gewoon gif in jouw eten, maar omdat het zo makkelijk is of een economisch/commerciel voordeel heeft voor de fabrikant doen ze dat rustig, wetende dat dat zo is. Niet alleen suiker of rookwaren, maar transvet is ook zo iets. In Amerika is transvet verboden, omdat het aantoonbaar ziek maakt. Hier in Nederland weten ze dat ook wel, maar ze wegen eerdergenoemde belangen zwaarder. Wie zijn 'ze'? bedrijfsleven en overheid. Hand in hand kamaraden!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100