Hoe komt het dat rauwe ham in uiterlijk en smaak lijkt op rookvlees?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat rauwe ham, anders dan de naam doet vermoeden, in de meeste gevallen gerookt wordt: De benaming rauwe ham dekt een grote variatie aan varkensvleesproducten. Ze omvat onder andere gerookte ham, Parmaham, Bayonne-ham, jambon d'Ardenne, Zwarte Woudham, Serranoham… Het belangrijkste kenmerk is dat deze hammen niet gekookt worden, maar eerst gezouten (gepekeld) en daarna gerookt of gedroogd worden.

Bronnen:
nl.move-eat.be/page

Omdat ham van de bil van het varken wordt gemaakt. En dat is op zich best rood vlees. Zolang je het niet kookt, blijft het ook rood/rozig. Vandaar dat het op rookvlees lijkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100