Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Soms lijkt het alsof een appel een vette schil heeft. Als consument denk je dan dat er een te uitbundige waslaag voor de glans op de appel gespoten is. Of je denkt dat het bestrijdingsmiddelen zijn, die nog in overdaad op de appel zitten.

Wat is het?
De werkelijkheid is, dat het om een natuurlijke waslaag gaat. Deze beschermt de appel tegen bacteriën en schimmels. Het is dus een natuurlijke beschermingslaag tegen aantasting van buiten. Maar het is ook een natuurlijke beschermingslaag tegen uitdroging. Als je met wasbenzine of een dergelijk oplosmiddel de vettige laag zou verwijderen, zou vlot gewichtsverlies door vochtverdamping optreden.

Meer informatie is te vinden op bijgevoegde urls.

jr
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

Omdat het oppervlak minder poreus is dan bijv een banaan. Dat voel je ook als je over de appel wrijft
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Omdat hij van de zon houdt ;)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De appel bevat van nature een vettig laagje, dit is om de vrucht te beschermen voor invloeden van buitenaf, zoals zon en regen. Dit laagje glimt een beetje. Je kunt een appel ook oppoetsen, hij gaat dan nóg meer glimmen, alleen wrijf je de poriën dan dicht en dit gaat ten kosten van de houdbaarheid van de appel, hij zal veel sneller bederven aangezien hij niet meer kan "ademen".
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding