Kan je een taart inde vriezer bewaren??

Ik wil alvast een Moederdagtaart bij de Hema kopen maar kan ik deze dan tot zondag in de vriezer bewaren?? En is het dan nog eetbaar als het ontdooit is of valt het van ellende uit elkaar??

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dan word de smaak minder

Ja dat kan heel goed. In de vriesvakken van supermarkten liggen immers ook ingevroren taarten en zo.

Ik zou het niet doen. Het gaat hoe dan ook ten koste van de smaak, en ook het uiterlijk wordt minder. Speciale diepvriestaarten zijn bewerkt met allerlei stofjes die ervoor zorgen dat 'ie toch nog enigszins lekker smaakt na het ontdooien. Een verse hemataart is meestal voorzien van verse room en slagroom. Als je dat gaat invriezen blijft er na het ontdooien een ranzig goedje over. Waarom bak je zelf geen taart (bv monchoutaart mmmm)? Of koop een luxe diepvriestaart. Maar voor een echt lekkere taart....moet je 'm vers kopen zaterdag.

dus de antwoorden van hierboven (en de mijne) samengevat: -Ja je kan het in de vriezer bewaren, máár de smaak word wel minder. dus kan je de taart beter vers op de dag zelf kopen/maken

De taart is gemaakt van cake met frambozenbessenjam, en gedecoreerd met marsepein. Op zich is het goed in te vriezen, maar de kans dat het marsepein gaat zweten bij het ontdooien is heel groot, dus ik zou hem nu bestellen en zaterdag afhalen.

het kan, maare: een ingevroren taart smaakt altijd minder lekker. streef naar zo vers als mogelijk, is het aller-aller-lekkerst. hij zal niet uit elkaar vallen maar de smaak valt wel een beetje uit elkaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100