Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe lang moet ik 900 gram beenham in de stoomoven doen?

Ik heb een AEG sttomoven en kan nergens vinden hoe lang en bij welke temperatuur ik deze beenham in de stoomoven kan doen nadat ik hem wat aangebraden heb.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
in: Koken
15.7K
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Is het een combi stoomoven? en welk type?
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Sorry, het is idd een combi stoomoven.
Het blijft experimenteren want er staat zo weinig op internet.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

In de bron vind je een link naar een handleiding van een AEG stoomoven.
Op bladzijde 7 staat in de tabel aangegeven dat voor een fricandeau de temperatuur op 96 graden moet worden ingesteld en dat hij op plaathoogte 2 ca. 55-65 minuten zou moeten bakken.

Toegevoegd na 24 seconden:
Je moet de handleiding nog wel even downloaden.

Toegevoegd na 6 minuten:
Het gaat hier om een fricandeau van 1 kg. Dit vlees is qua bereiding gelijkwaardig aan beenham.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Bedankt voor je reactie, blijkbaar had ik een bratometer nodig.
Ik heb de beenhammetjes op gevoel in de stoomoven gebraden.
Plaats in een op 220° voorverwarmde oven gedurende 20 min – functie ‘warmelucht vochtig’.
Verminder na 30min. de temperatuur tot 160° en braad nog ongeveer 30min.
Beschikt je combi over een temperatuursonde dan steekt je die mooi horizontaal en in het midden van het vlees, - stel een kerntemperatuur in van 80°. Als die bereikt is is het vlees goed.

Deze ongeveer tijden zijn voor een rauwe beenham
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding