Hoe kan je fingerfood sandwiches het langst vers houden?

Ik heb wit brood ingesmeerd met chilimayonaise Daarop sla en kipfilet De korsten van de witte boterhammen gesneden en mooi op een bord gelegd Met het neerleggen op het bord waren de zijkanten al 'oud' Hetzelfde met mijn broodjes Philadelphia, komkommer en zalm! Hoe kan ik het de volgende keer langer vers houden? Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

In aluminiumfolie verpakken dan blijven ze lekker langer vers. Toegevoegd na 12 uur: Uiteraard wel in de koelkast bewaren!!

In een broodtrommel bewaren totdat je het gaat serveren. In een grote trommel in de koelkast bewaard, kun je ze de volgende dag nog eten. Heb ditzelfde met pasen gedaan en de volgende ochtend hadden we nog lekkere sandwiches.

In huishoudfolie verpakken of in een goed sluitende koelkastdoos. Wel een uurtje van te voren er uit halen, want koude sandwiches zijn niet lekker. Dan ook de doos een beetje opendoen of het folie openvouwen, anders krijg je condens op je sandwiches en worden ze nat. Je kunt ze dat uurtje ook op een schaal leggen, losjes huishoudfolie er overheen en dan een schone theedoek, maar zorg dat er geen condens wordt gevormd. NOOIT iets waar mayonaise in zit met aluminiumfolie verpakken. Het aluminium kan een reactie aangaan met het zuur uit de mayonaise en dan de smaak bederven.

Doe ze in een doos of alufolie in de koelkast en doe er zeker een kkeukenpapiertje bij. Deze absorbeert het overtollige vocht, waardoor hij niet zo pappig wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100