is brinta of ander soort van dat pap dik makend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Neem hoor het is niet heel erg vet eten maar het voed wel goed je zult lekker vol zitten maar als je het gewoon niet overdreven eet wordt je er niet dik van

Het bevat dezelfde stoffen als een goede boterham met een glas melk. Alleen als je er overdadig suiker op strooit, ja, dan wordt je dik.

Wanneer je er magere melk en evt. zoetstof in doet niet. Wanneer je er volle melk en veel suiker in doet wel. Dit maakt een hele hoop verschil.

Brinta is juist een aanrader wanneer je gezond wilt eten. Omdat het je een vol gevoel geeft, is het zeer geschikt voor je lijn. Veel mensen maken het met warme melk en suiker of hagelslag, dat is natuurlijk niet goed voor je als je wilt afvallen. zeer goed en gezond alternatief: yoghurt met sinasappelsap en brinta. kies een goede kwaliteit magere yoghurt, scheutje sinasappelsap gewoon uit een pak of fles. of versgeperst als je tijd hebt. Daar hoeft geen suiker bij, smaakt fris, vult goed. (doe wel eerst het sap en daarna de brinta bij de yoghurt, anders kun je niet goed mengen) dit is veel gezonder en stukken goedkoper dan al die kant en klare ontbijtjes met zuivel en granen (en met veel suiker of zoetstof) die te koop zijn! Ander soort pap? bedoel je havermout?

Nee, het is juist een zeer waardevol voedingsmiddel, en zeker geen dikmaker, mits je het juist klaarmaakt: dus niet met volle melk en een schep suiker. Ik heb nog een lekker receptje: Maak een bordje brinta aan met een kop rooibosthee en roer en een paar stukken banaan door, of zachte rijpe peer. Klaar!

Brinta en havermout zijn volkorenproducten. Volkoren is net als bij brood en pasta altijd beter dan de witte, geraffineerde varianten. Veel andere soorten pap zijn van geraffineerde graanproducten gemaakt, zoals rijstepap en karnemelkse bloempap. Dik word je als je meer calorieën inneemt dan je verbrandt. Wel is het zo dat geraffineerde koolhydraten voor een grotere insulineproductie zorgen waardoor het lichaam minder koolhydraten verbrandt en meer in lichaamsvet omzet. Doe je flink suiker door de Brinta dan maak je er dus een minder gezonde hap van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100