Wat is het verschil tussen goede en slechte koolhydraten?

Je hebt goede en slechte koolhydraten maar wat is nou eigenlijk zo slecht aan slechte koolhydraten en goed aan goede koolhydraten? En is er eigenlijk een groot verschil tussen goede en slechte koolhydraten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoe minder het eten bewerkt is, hoe beter de voedingsstoffen en dus ook de koolhydraten. Daarom is bijvoorbeeld echt bruin volkorenbrood beter als heel erg bewerkt witbrood. En is ongepelde rijst beter als witte gepelde rijst. Slechte koolhydraten zitten onder andere in wit brood, aardappelen, chips, frieten, witte rijst, pasta, kaas, cornflakes, jam, suiker, bananen, frisdranken, chocolade, gedroogd fruit, maïs, gekookte wortelen, rode bieten, honing, dextrose, gebak, enz. Goede koolhydraten zitten onder andere in volkorenbrood en -pasta, roggebrood, erwten, linzen, zilvervliesrijst, pinda’s, fruit (aardbeien, sinaasappels, enz.), noten, olijven, spinazie, tomaten, paprika’s, pinda’s, komkommers, aubergines, paddenstoelen, broccoli, sla, enz. De producten met slechte koolhydraten bevatten weinig vezels. Vezels zijn noodzakelijk voor een goede en bevorderlijke spijsvertering. Goede koolhydraten bevatten vezels en andere bouwstoffen. De insulinebalans in ons lichaam zal in balans komen, waardoor het cholesterolniveau zal dalen en je gewicht zult verliezen. Toegevoegd na 1 minuut: http://www.lifemojo.com/lifestyle/goede-koolhydraten-vs-slechte-koolhydraten-13107584/nl

Bronnen:
http://www.afvallen.be/2008/01/23/wat-zijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100