Waarom maken mensen hondenvoer dat stinkt terwijl honden beter kunnen ruiken dan mensen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

honden vinden andere geuren lekker dan wij. neem nou pens, dat vinden ze meestal geweldig, of van die vieze baconstaafjes. en Frolic, wat naar plastic ruikt, vinden ze ook heerlijk. er is heel veel onderzoek gedaan door voerfabrikanten naar wat honden lekker vinden, dus het zal allemaal wel bewust zo zijn.

Stank is subjectief. Behalve dat er verschil is tussen wat mensen odnerling als stinken betitelen, is er tussen diersoorten onderscheid. Zo zal een Hyana een rammelende maag krijgen bij de geur van een rottend karkas, terwijl wij er voor weglopen. Het hoeft voor je hond dus zeker niet te stinken.

Mijn hond vind alles lekker ruiken, zolang het maar eetbaar is, dus hondenvoer stinkt alleen in onze beleving, en waarschijnlijk vooral omdat het hondenvoer is, en dat idee alleen geeft onze hersenen al een stink seintje!

Misschien vindt jij dat het stinkt maar honden zijn waarschijnlijk dol op het luchtje, anders zouden de hondenvoerfabrikanten het er niet instoppen. En wanneer jij lekker de macaroni op hebt staan, denk die hond misschien wel: 'Gadverdamme, wat gaat baasje nou weer eten, bwheh!' Kortom: Smaken verschillen!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100