Waar komt het vandaan dat de koksmuts hoog is en bij de hulpkok lager?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de 'gewone' kok hoger in rang is dan de hulpkok.

Zodat iedereen wist dat de kok hoger in aanzien stond dan de hulpkok.

Dat heeft alles met "rangorde" te maken, oftewel de hiërarchie in de keuken. Er is er maar 1 de Chefkok natuurlijk, de rest zit daar allemaal onder. Hij is in eerste instantie natuurlijk bedoelt hygiénische redenen, zodat er geen haar, zweet of huidschilfers in het eten terecht kunnen komen. Door het lengte verschil, kan iedereen zien, wie de chefkok is. De Franse kok Marie-Antoine Carême (1784 - 1833) geldt als de uitvinder van de stijve koksmuts. Maar volgens andere theorieën weer niet. http://nl.wikipedia.org/wiki/Koksmuts Hier vind je de interessante theorieën over het ontstaan en de gebruiken van de koksmuts.... http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=nl&langpair=en%7Cnl&u=http://www.squidoo.com/chefhats&rurl=translate.google.nl&usg=ALkJrhghCf4Pj3-KFTae306Ju-oxb5NDQQ

Een hoog hoofddeksel maakt iemand groter en door de eeuwen heen hadden mensen die hoger in aanzien stonden hogere hoeden dan hun minderen. Mijn betovergrootvader had een scheepswerfje, maar omdat het niet zo groot was moest hij wel zelf meewerken, zo kon het gebeuren dat hij met een hoge hoed op een aak stond te teren, want men moest wel kunnen zien dat hij de baas was.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100