Vraag over diëten

Als je gaat diëten, raak je dan ook je vet kwijt? Ik bedoel of je dan dunner wordt, of gaat je gewicht alleen omlaag? Sorry als dit een domme vraag is, ik snap er namelijk nog niet veel van

Weet jij het antwoord?

/2500

Met 'dieet' wordt vaak 'vermageringsdieet' bedoeld, en daarbij is het streven om gewicht te verliezen door inderdaad vet te verliezen. Als je te dik bent en gezonder gaat eten en meer gaat bewegen, zul je effect merken op je omvang (en op je conditie). Je raakt niet al je vet kwijt, hoe streng je ook dieet, en soms net op de verkeerde plaatsen - dus wel kleinere borsten maar nog steeds stevige dijen bijvoorbeeld - dat is niet altijd zoals je wilt.

Allereerst; domme vragen bestaan niet ;-) Als iemand op dieet is, doet hij of zij dat meestal, als er sprake is van overgewicht, of omdat men zichzelf te dik vindt. Dit overgewicht wordt veroorzaakt, door een te hoog vetpercentage. Door te dieeten, en dus je vet (en suiker!) inname te beperken kan je dus gewicht verliezen, míts! je dit in combinatie doet, met sporten, waarmee je dan ook weer vet verbrand. Je wordt dan inderdaad slanker.

Als je gaat afslanken door middel van dieeten en sporten, dan slanken de vetcellen af. je behoud het aantal vetcellen maar ze nemen in omvang af. als je begint zal je de eerste weken alleen water kwijtraken, en daarna zal je lichaam het suiker en vet gaan verbranden. het gewicht daalt dus. echter als je eenmaal begonnen bent met dieten is dan ben je daar levenslang mee bezig. het Jo-Jo effect Beter is een gezonde levensstijl aan meten, genoeg sporten en gezond eten. en misschien heb je dan een pondje meer, maar als je fit en gezond en nartuurlijk gelukkig bent, zijn daar echt geen nadelen aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100