Wanneer is iets nou fastfood en wanneer nou niet?

Een patatje oorlog is volgens mij fastfood nietwaar?
maar als je bij een goed verzorgde maaltijd met een biefstukje en een stukje groente verzorgt met patat, dan is patat geen fast-food meer?
Net als een pizza, is de pizza bij een pizzaria ook fast-food? En een saucijzenbroodje bij de kiosk is volgens mij ook fast-food, maar hoe zit dat met een pistoletje gezond bij de broodwinkel? is dat dan ook fastfood?

Soms weet ik niet precies waar de grens ligt :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is en blijft inderdaad een wolf in schaapskleren. Zoals je zelf al aangeeft patat en pizza blijven fastfood.

Wikipedia zegt: "Fastfood (snel voedsel) is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Het wordt doorgaans verkocht bij daarvoor gespecialiseerde restaurants en kraampjes zoals snackbars." Als je dit als uitgangspunt neemt is een patatje oorlog inderdaad fastfood en je biefstuk met groente en wat patat erbij duidelijk niet. Pizza die je koopt, terwijl je buiten staat te wachten is fastfood en als je hem in een restaurant eet, met daarbij een voorafje, een dessert en wat te drinken is het geen fastfood. Pistoletje dat je even snel bij de broodwinkel koopt, valt dan ook onder de fastfood. Fastfood hoeft overigens niet per definitie ongezond te zijn.

- Goedkoop - < 5 min te maken - Snel naar binnen te werken - Vet

Fastfood (snel voedsel) is een verzamelnaam voor voedsel dat snel bereid en geserveerd wordt en relatief goedkoop is. Het wordt doorgaans verkocht bij daarvoor gespecialiseerde restaurants en kraampjes zoals snackbars. De fastfoodindustrie is een zeer grote, lucratieve industrie, die groeit doordat mensen steeds minder tijd nemen om zelf te koken. Over het algemeen wordt fastfood als ongezond beschouwd, doordat het vaak vet is en het weinig vitaminen en andere noodzakelijke stoffen bevat...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fastfood

Zolang het snel bereid wordt en jij het snel kunt eten (al of niet na afhalen/laten bezorgen) is het fastfood. Letterlijk betekent het 'snel voedsel' Er ligt niet echt een grens, omdat het een beetje subjectief is of mensen iets fastfood vinden of niet. Ik vind een pistoletje van de broodwinkel ook fastfood, omdat het gewoon een broodje is waar ff wat plakjes kaas oid op gemikt zijn, dus snel is bereid en jij kunt het meteen en snel ff tussendoor eten. Dus ook niet alle fastfood is per definitie slecht!

Fastfood is eten dat heel snel is klaargemaakt, en in mum van tijd - als het effe kan ook nog met één hand - naar binnen gepropt. Alles waarvoor je aan een gedekte tafel gaat zitten en je bestek ter hand neemt valt dus niet onder de noemer 'fastfood'. Zelfs niet als het patat met een hamburger en een salade is. En zodra je het wel snel uit de hand kunt eten, is het dat weer wel. Zelfs als het een exclusieve tosti is, of een thuis klaargemaakt broodje knakworst. Veel fastfood is streetfood, maar niet alle streetfood is fastfood en niet alle fastfood is streetfood. De definitie is niet helemaal sluitend, maar met fastfood bedoelen we in de regel ook wel eten dat niet helemaal een uitgebalanceerde maaltijd is en de relatief veel vet, zout en calorieën bevat. Daar kan zeker ook een broodje 'gezond' onder geschaard worden. Dat je niet weet waar de grens ligt is logisch ; er is ook niet echt een duidelijke grens.

Nou, fast in het Engels betekent snel. Dus al het voedsel wat je snel kunt kopen en wat snel klaargemaakt wordt terwijl je er op wacht en het liefst, maar niet noodzakelijk, op eet in de auto, is dus fast food.

fastfood is fa... als het heel eenzijdig is broodje met worst en meestal geenn groente

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100