Welke groenten vallen allemaal onder 'vergeten groenten'?

Sinds kort zijn wij helemaal aan de pastinaak en de rettich. Ook schorseneren kennen we al, maar daar zijn we niet zo dol op. Welke 'vergeten groenten' zijn er nog meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wortelpeterselie ( witte wortels met pikante smaak) Winterpostelein ( we kennen alleen nog de zomerpostelein Rapen ( meiraapjes maar er zijn ook grotere rapen en dan bedoel ik niet de koolraap, want die is er nog gewoon) Snijbiet of warmoes. Een soort groente die op spinazie lijkt maar met dikkere stelen daarom lijkt hij ook wat op paksoi (de zeekoolbiet)en melde , ook van deze familie. Zuring. Blaadjes die donkergroen zijn en op knapperige steeltjes staan, die echter oneetbaar zijn. Je moet dan ook het blad eraf stropen. Dit wordt gesneden en meestal meegewokt of door de sla gedaan. Heeft een scherpe, enigszins zurige smaak. Pastinaak. Een van onze eerste wortelen. Werd in het Leidens ontzet in 1574 ontdekt door een jongetje in de in allerijl verlaten Spaanse stellingen. Zo is de hutspot ontstaan. De witte wortel heeft alleen plaats gemaakt voor onze oranje wortel. Gelukkig komt hij er nu wat meer in. De witte - en zwarte schorseneren. Kardoen. Lijkt qua uiterlijk op bleekselderij, maar smaakt meer als een artisjok en een beetje naar selderij en schorseneer. Bitter en toch een beetje zoet. Patisson. Een klein pompoenetje ( ca. 15 cm groot) Wit, geel of groen van kleur en ze hebben een puntige vorm. Daarom ook hun bijnaam;'keiers of bisschopsmuts'. Molsla. het blad van de gekweekte paardebloem. De bladeren groeien in een rozetvorm en hebben geen kern. De smaak is bitter maar heerlijk met spekjes. Hij is in Frankrijk erg geliefd en is ook erg gezond. Heb je wel eens pastinakensoep gegeten? Blokjes spek uitbakken, varkens poelet erbij en omscheppend bruinbakken. Pastinaak schillen, in blokjes snijden en samen met bouillon toevoegen. Tomatenpuree erbij en 1 ui eroven raspen. Aan de kook brengen, laurier, zout en versgemalen peper erbij en alles afgedekt 3 kwartier laten pruttelen op zacht vuur. Van het vuur af dan room toevoegen en bestrooien met peterselie. Heel lekker met stokbrood.

Kardoen en kliswortel. Weegbree.

raapsteeltjes!

Zevenblad bijvoorbeeld!

aardpeer, schorseneren bij even googlen was dit de eeerste link, er zijn er nog veeeel meer

Bronnen:
http://www.vergeteneten.nl/

Koolraap, maar eerlijk gezegd heb ik daar geen heimwee naar. Wij kregen ze vroeger met een maizenapapje, brr..

Zuring Meiraapjes Knolraap Postelein Raapsteeltjes Snijbiet Brave Hendrik Aardperen Wortelpeterselie Hier een leuk artikel van de Universiteit van Wageningen over vergeten groente. http://edepot.wur.nl/44211

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100