Is te veel peper ongezond?

Te veel zout is slecht voor je.
Bloeddruk enz....
Geldt dit ook voor peper?
Ik hoor of lees er nooit wat over.

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk niet. Er is nog nooit aangetoond dat het eten van veel peper nadelen heft voor de gezondheid, maar ook niet dat het voordelen heeft, ondanks alle claims doe daarover gedaan worden. Uiteindelijk bepaalt je lichaam (je mond vooral) zelf wel hoeveel peper je verdragen kunt. Sommige mensen kunnen wat last van de maag krijgen, of zelfs pijn in de anus bij het uitscheiden van een zeer peperrijke maaltijd, maar dat zijn geen blijvende schade /effecten. Gewoon eten naarmate je het lekker vindt dus.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Ja. Dat is met alles waar je "te" voor zet. (behalve "te huur" en "te koop"...) Wat je er allemaal van kunt krijgen: 1) Maagzuur 2) Je kunt er dood van gaan (als dat alles is...) 3) Als je het in je ogen krijgt dan doet dat pijn. 4) Het is gecontraindiceerd met bepaalde medicijnen (zie link hieronder) 5) Als je al maagproblemen hebt eet je al snel te veel peper. 6) Het kan huidirritaties veroorzaken 7) Bij borstvoeding is een grote hoeveelheid peper ernstig af te raden, dat vindt je baby niet leuk 8) Je huid droogt er van uit. 9) In de zomer kan te veel peper leiden tot een te hoge lichaamstemperatuur en zelfs tot een bloedneus.

Bronnen:
http://www.stylecraze.com/articles/serious...

Je smaakpapillen... die kunnen daar niet tegen. Zodra je meer en veel peper gaat eten, protesteren je smaakpapillen en zul je steeds meer peper overal op willen eten. Je proeft niets meer, je mist daarna de "fijne" smaak ervaring en zult overal peper op en in willen hebben, omdat je de andere smaken mist. Als iets je smaakpapillen zo aan gort helpt, kan het niet goed zijn om zoveel ervan te eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100