Ze zeggen dat je eerst soep moet laten afkoelen voordat je de soep in kan vriezen. Waarom is dit eigenlijk zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet alles laten afkoelen voordat je in de vriezer doet. Anders verliest je vriezer teveel kou en krijg je rijpvorming. Ook verbruikt je vriezer dan extra veel stroom.

Het probleem zit niet in de soep, het probleem zit in de vriezer. Als jij hete soep in de vriezer zet, moet de vriezer hard werken om de soep af te koelen. En dat terwijl de soep gratis afkoelt als je hem eerst gewoon buiten de vriezer laat staan. Een groter probleem is, dat de hete soep de inhoud van je vriezer zal ontdooien. Alles wat in je vriezer zit, zal dus even ontdooien, en daarna weer ingevroren worden. In de tijd dat het voedsel ontdooid is, kunnen de bacteriën zich ontwikkelen. Doe je dit vaker, dan krijg je elke keer wat meer bacteriën in je voedsel. Tegen de tijd dat je het voedsel gebruikt, is het bedorven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100