Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

Omdat rauwe ham, anders dan de naam doet vermoeden, in de meeste gevallen gerookt wordt:

De benaming rauwe ham dekt een grote variatie aan varkensvleesproducten. Ze omvat onder andere gerookte ham, Parmaham, Bayonne-ham, jambon d'Ardenne, Zwarte Woudham, Serranoham… Het belangrijkste kenmerk is dat deze hammen niet gekookt worden, maar eerst gezouten (gepekeld) en daarna gerookt of gedroogd worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Omdat ham van de bil van het varken wordt gemaakt. En dat is op zich best rood vlees. Zolang je het niet kookt, blijft het ook rood/rozig. Vandaar dat het op rookvlees lijkt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing