Hoe komt het dat wanneer ik chagrijnig ben, altijd zin in chocola heb ?

Altijd als ik humeurig ben heb ik zin in chocola, en dan denk ik waarom is dat nou zo? En als ik het dan eet ben ik dan weer vrolijker, hoe komt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je chocola eet, komt 'endorfine' in je hersenen vrij. Endorfine is een stof die door je lichaam gemaakt wordt, die voor een blij en gelukkig gevoel zorgt. Je bent gewoon chocoladeverslaafd ;)

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/e...

Als je chocola eet, komt 'endorfine' in je hersenen vrij. Endorfine is een stof die door je lichaam gemaakt wordt, die voor een blij en gelukkig gevoel zorgt. Bepaalde stoffen die in chocola zitten zorgen ervoor dat de endorfine wordt aangemaakt. maar niet alleen. Ook het feit dat chocola zo fijn gaat smelten zodra het in je mond terechtkomt. Dat is blijkbaar een ervaring die je lichaam prettig vindt. Want het gevoel dat chocola je geeft, geeft op zijn beurt seintje aan je hersenen om endorfine aan te maken.

Bronnen:
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/e...

Omdat chocola tot het "troostvoedsel" behoort. Geldt in sterkere mate voor vrouwen. Of ze er gevoeliger voor zijn of meer troost behoeven weet ik niet.

Omdat je dan ongesteld moet worden!

In chocola zit een soort stofje waar je vrolijk van wordt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100