wat is restvlees

staat op verpakking van snacks

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de slager alle mooie stukken vlees van het dier heeft gesneden, blijft er aan het karkas restjes hangen. In een soort centrifuge worden al deze restjes van de botten af geslingerd.. het zogenaamde separator vlees. Daar maken ze snacks van, zoals kip nuggets.

Ala jw mooie gelijke lapjes, zoals filetjes enzo wilt snijden, houd je altijd kleine stukjes over, Deze worden dan nog kleiner gemaakt en in de snacks gebruikt. Het is dus verder geen verkeerd of minder vlees. Vergelijk het met rondjes steken uit een meloen, dan houd je ook altijd restjes over

In ieder geval niet de beste kwaliteit vlees maar grotendeels echt het allerlaatste winbare restje. Separatorvlees is een restproduct uit de vleesindustrie. Botten van een uitgebeend karkas worden met behulp van een hogedrukmachine, de separator, ontdaan van de laatste in de voedingsindustrie verwerkbare vleesresten. In België spreekt men ook wel van schraapvlees of spuitvlees, naar de manier van winning.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Separatorvlees

Daarnaast is het ook zo dat restvlees niet altijd vlees van hetzelfde dier betreft. Wanneer je bijvoorbeeld een frikadel eet, zit hier soms zowel rund- als kip- als varken- als paardenvlees in (afhankelijk van de kwaliteit, maar meestal wel).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100