Hoelang kun je gehaktballen bewaren in de koelkast?

Mijn vriend heeft vorig weekend (zondag) gehaktballen gebakken en ze daarna in de koelkast gedaan.. Zijn die nu dan nog goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Maximaal 48 uur, mits goed verpakt en gekoeld!

Meestal is 3 dagen het maximum, maar soms blijft vlees langer goed. Ruik eerst heel goed of de gehaktvallen een normale geur hebben. Ruikt het enigszins een beetje vreemd, dan weggooien. Proef ook een heel klein stukje. Let ook op de textuur van de gehaktbal. Is het slijmerig en te zacht, dan is het echt niet goed meer. Smaakt het zurig of bitter, dan ook direct weggooien. Neem geen risico's met vlees.

Vorige week zondag; als ik dat goed uitreken, liggen die ballen al 12 dagen in de koelkast. Die zijn echt niet lekker meer hoor. Als je ze na een uurtje afkoelen in de vriezer had gestopt zouden ze nu nog heerlijk zijn geweest. Ideetje voor de volgende keer? Jammer, want ze zien er werkelijk voortreffelijk uit op het plaatje! :-)

Nee ik zou ze niet meer gaan eten je kan vlees maximaal gebraden 48 uur goed houden.En eerst even proeven voordat je ze gaat eten.

Gebakken en gebraden vlees (goed afgekoeld buiten de koelkast) bewaar je niet langer dan 3 tot 4 dagen in de koelkast. Toegevoegd na 15 minuten: Zet ze wel onderin de koelkast, daar is de koelkast het koudst!

2 dagen en echt niet langer. Ik heb mijn gehaktballen ook weleens in de koelkast gezet, maar ik eet ze de volgende dag meteen op. Als ik dat vergeet, dan gooi ik ze gewoon weg. Het is vlees en dat is gewoon altijd een risico.

Volgende keer in de vriezer, nadat ze volledig zijn afgekoeld;) Dit kan je met vele producten doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100