Hoe lang blijven sigaren goed?

Het doosje dat ik heb gevonden komt uit het "gulden tijdperk" maar was nog dicht geseald!

Weet jij het antwoord?

/2500

Bijna onbeperkt. Zie genoemde site.

Bronnen:
www.cigarro.nl/wb/pages/bewaren.php

Ach roken is altijd ongezond, dus dat hangt niet echt van de leeftijd van de sigaren af :) Nu even serieus, ik was in Cuba en moest vandaar een paar sigaren meenemen voor een collega. Ik heb de makers gevraagd hoe lang de sigaren goed bleven en zijn antwoord was zeker 50 jaar. Daarmee moet het gulden tijdperk ook wel gehaald worden.

Sigaren zijn misschien wel lekker, maar ze zijn nooit goed. Serieus, als je ze droog bewaart, zijn ze decennialang houdbaar.

Ze blijven nul dagen goed, want ze zijn al giftig direct na fabricage. Als je 250 jaar wacht, zijn ze misschien gemiddeld 1% giftiger geworden.

Als de sigaren lang in een kast in de huiskamer liggen, drogen ze uit. Ze worden dan heel breekbaar en ook de smaak wordt er niet beter op. De folie zal het uitdroogproces niet voldoende hebben vertraagd.

Ik zou ze gerust proberen. Of ze nog goed zijn, ligt er sterk aan of de verpakking goed genoeg is afgesloten om vocht binnen te houden. Van uitgedroogde sigaren zul je niets oplopen, maar ze trekken niet lekker meer en verkruimelen, waardoor ze 'lek' kunnen raken, wat ze totaal onrookbaar (letterlijk) maakt. Als ze nog lekker roken, zou ik het gewoon doen.

'Try before you die' zou ik zeggen... Sigaren zijn praktisch onbeperkt houdbaar. En zeer zeker als het doosje nog dicht zit zoals je zegt. Maar zijn het gerenomeerde sigaren, of die van wat mindere kwaliteit... Gewoon lekker met een glas Cognac (whatever) erbij en genieten maar...

Bezoek eens een echte sigarenwinkel : de kostbare cohiba's, romeo en juliettes en de dominicaanse worden allen in een vochtigheidskamer gehouden met dezelfde temp en vochtigheid. Op die manier een tien à twintigtal jaren. Zoniet :max een paar maanden zonder een humidor!(vochtigheidsdoos)

Tot ze in rook opgaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100