Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zoveel zand in de mosselen?

Ik heb vandaag Zeeuwse mosselen gemaakt. Twee keer goed afgespoeld en geborsteld. Het water was zandvrij, maar na het koken zat er nog heel veel zand in. Heel zonde, het was echt zand kauwen. Hoe kan het dat er nog zoveel zand in de mossel zit, terwijl Zeeuwse mosselen bekend staan dat ze zandvrij zijn.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
4.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

normaal worden mosselen uit de zee door de vissers gespoeld, als dit idd niet gebeurd, heb je nog wat zand..
volgende keer ze zelf eerst thuis in water met zout even laten staan en ze erna zelf spoelen..dan gaat t zand eruit
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ik bedoel een uurtje in water met zout..ze gaan een beetje open en spoelen schoon... ja dit is mijn kleindochter..Olivia
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
dank je wel..

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding