Hoe maak je zelf de lekkerste tempura?

Toegevoegd na 1 uur:
Nieuwe ideeën zijn welkom!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tempurafrites met wasabimayonaise; Snijd een cougette in de lengte in frites diike plakken en die in repen, snijd ze dan doormidden. Doe hetzelfde met een winterwortel. Snijd de harde onderkant van asperges, Snijd van wat bosuitjes elke ui in 3 stukken. meng mayonaise met creme fraiche ( 4 el. mayo/ 1 el. creme fraiche) en 1 kl. theel. wasabipasta( tube). Kruiden met peper en zout. Doe 6 cm. arachide olie in een wok en verhit. Als eenstukje brood erin binnen 15 sec. goudbruin is, is de olie heet genoeg. Klop 2 eieren los in een grote kom. Voeg 400 gr. bloem toe, ½ ltr. mineraalwater met koolzuur (ijskoud) en een mespunt zout. Meng alles kort, het beslag mag best nog klonterig zijn. Haal telkens 8 groentefrites door het beslag en frituur ca. 2 min. Laat op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de tempurafrites met zout en dien op met de wasabimayonaise. Eten er kinderen mee, neem dan gewone mayonaise. Toegevoegd na 2 minuten: Is toch weer eens wat anders dan de geijkte courgettebloemen en vlierbessentakjes, hoewel ik dat ook lekker vind.:)

Dat deegje waar je de tempura in frituurt is niet zo belangrijk, dat klopt meestal wel. Wat belangrijk is verse mooie ingrediënten. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100